Home Boćanje Druga HBL Sjever BK Funtana prvak Druge HBL Sjever!

BK Funtana prvak Druge HBL Sjever!

SHARE

Usprkos jučerašnjem porazu na Kukuljanovu, boćari Funtane sinoć su postali novi prvaci Druge HBL Sjever. Znali su od ranije da će naredne sezone biti prvoligaši, a ovaj je naslov samo osladio završnu feštu nakon uspješne sezone.

Od devet osvojenih punata čak su šest osvojili u tehničkim disciplinama, i to Fiulip Šarić, Neven Laković i Mirko Perhat. Uz to, Perhat i Šarić su u prvom paru uzeli još bod, a Ivan Liović pobijedio je u pojedinačnom.

Labinjani su u drugom susretu 3. kola kvalifikacija poraženi u Lovranu s 14:10. Dvije pobjede bez poraza ostvario je Robi Ilić, a treba reći da su Labinjani dali veću prigodu i mlađim igračima te da je, primjerice, Gianfranco Santoro odigrao tek jedan okršaj. Za kraj, dodajmo da je baš njegov rezultat  29 najbolji u sezoni kad je u pitanju precizno izbijanje.

Dakle, nakon tri odigrana kola kvalifikacija za prvaka Funtana i Kukuljanovo osvojili su 13 bodova, Lovran osam dok su Labinjani ostali na nuli pritom svejedno ostvarivši odličan rezultat i samim ulaskom kao novaci u ligi.