Home Nogomet Mlađi uzrasti Bliži li se kraj odupiranju prema privatnim nogometnim školama? Mladi Riječanin završio...

Bliži li se kraj odupiranju prema privatnim nogometnim školama? Mladi Riječanin završio u Juventusu!

SHARE
Borna Panić

Pisali smo već o riječkoj Školi nogometa Prvi Gol i ne dozvoljavanju NS PGŽ da igraju kvalitetni rang u NS Rijeka, a ovih dana je stigla i službena potvrda sjajnog rada Domagoja Rađe i njegovog tima trenera. Naime, Borna Panić, nogometaš rođen 2005. godište, i definitivno je potpisao za talijanski Juventus.

Postoje određene špekulacije oko toga koliko je financijskih sredstava pripalo riječkoj školi nogometa, ali nema definitivne potvrde, no bez daljnjega to je potvrda odličnog trenerskog rada, naravno uz talent mladog nogometaša.

Panić je sudjelovao i u prvom kolu tamošnje lige u tom uzrastu u kojem je Juventus porazio Genou 4:1, a prije toga je igrao i na tri turnira u Munchenu, Parizu i Milanu. U francuskoj metropoli Juventus je okončao treći, a Panić je proglašen najboljim igračem turnira.

Zanimljivo je to i istarskoj javnosti koja će ubrzo morati i sama shvatiti da trenerski posao više nije „odrađivanje“ posla te da će klubovi morati više cijeniti rad kvalitetnih trenera u omladinskim pogonima. Tko zna, možda u Istri „nikne“ i koja privatna nogometna škola poput ove u Rijeci.