Home Boćanje Ostalo BOĆAJMO U ŠKOLI | U četvrtak Pazin ugošćuje najbolje mlade boćare Istre

BOĆAJMO U ŠKOLI | U četvrtak Pazin ugošćuje najbolje mlade boćare Istre

SHARE

Nakon 11 održanih kvalifikacijskih natjecanja u Pazinu, Buzetu, Valturi, Labinu, Čepiću, Potpićnu, Nedešćini, Vižinadi, Svetvinčentu, Vrsaru i Poreču u četvrtak, 7. lipnja 2018. godine će se već tradicionalno u Pazinu održati veliko finale pete sezone IBS-ovog projekta Boćajmo u školi koji za cilj ima popularizaciju boćanja kod mladih i njihovo poticanje da se bave boćanjem, ali i prenošenje svojevrsne kulturne vrijednosti Istre na mlade.

U Boćarskom centru “Aleksandar Anzur” će se u vremenu od 11 do 12:30 sati u bližanju i gađanju cilja malim boćama natjecati 40-ak učenica i učenika nižih razreda istarskih osnovnih škola, po dvoje najboljih djevojčica i dječaka, odnosno 22 učenice i 22 učenika s prethodnih kvalifikacijskih natjecanja iz osnovnih škola Vladimira Nazora Pazin, “Vazmoslav Gržalja” Buzet, Šijana Pula – PŠ Valtura i Muntić, Matije Vlačića Labin, “Ivan Goran Kovačić”; Čepić, Vladimira Nazora Potpićan, Jože Šurana Višnjan – PŠ Vižinada, Poreč, Vladimira Nazora Vrsar, Svetvinčenat i “Vitomir Širola – Pajo” Nedešćina.

Najbolji natjecatelji na finalnom natjecanju u Pazinu biti će nagrađeni prigodnim nagradama, a po dvoje najuspješnijih učenica i učenika steći će pravo besplatnog boravka u tradicionalnom ljetnom kampu IBS-a za mlade koji će se predstojećeg ljeta održati u Poreču. (IBS)