Home Boćanje Ostalo BOĆANJE: Krenula Hrvatska kadetska liga, pet se ih natječe u skupini Istra

BOĆANJE: Krenula Hrvatska kadetska liga, pet se ih natječe u skupini Istra

Tino Majcan (FOTO: IBS)

Susretima 1. kola u subotu, 28. listopada 2023. krenula je nova sezona u Hrvatskoj kadetskoj ligi. Ukupno 21 ekipa u prvom dijelu lige natječe se u uobičajene tri skupine, Istra, Primorje i Dalmacija.

U skupini Istra ove se sezone natječe pet ekipa, jedna više nego lani. U odnosu na prošlu sezonu nema više Veleniki, dok su uz Pulu, Pazin i Buzet nove ekipe Rudar Labin i Pazin II za koje će pored boćara nastupati i brojne mlade boćarice.

Susreti lige igraju se subotom od 9 sati, a prvoplasirane ekipe skupine Istra i Dalmacija, te dvije prvoplasirane iz skupine Primorje stječu pravo nastupa na završnom turniru za prvaka Hrvatske.

U prvom kolu očekivano Pula je s maksimalnim rezultatom 14:0 pobijedila Rudar Labin, dok je Pazin u gostima sa 10:4 savladao Buzet.

Već u 2. kolu za srijedu, 8. studenog s počekom u 17.30 sati odgođen je susret Pazin II – Buzet jer je u ligi sa svega pet ekipa ždrijebom odlučeno da se u 2. kolu poklapaju domaćinstva Pazina i Pazina II koji domaće susrete igraju u istoj dvorani Boćarskog centra “Aleksandar Anzur”. Pazin I naime u subotu u derbiju ugošćuje Pulu. (IBS, K.K)