Home Boćanje Ostalo Boćari Bistona u Puli do naslova prvaka prvog ABC kupa

Boćari Bistona u Puli do naslova prvaka prvog ABC kupa

SHARE

Boćari Bistona, aktualni prvaci Hrvatske, pobjednici su 1. ABC kupa, klupskog natjcanja koji je ustanovila neformalna Jadranska boćarska konfederacija (Adriatic Bocce Confederation), a koju čine boćarski savezi Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Hrvatske.

U finalu turnira odigranog u sobotu i nedjelju, 19. i 20. lipnja 2021. u pulskoj boćarskoj dvorani SRC Uljanik Veruda, koji je ujedno bio i jedan od polufinalnih turnira europskog Kupa prvaka, klub iz Baške Vode je sa 13:9 pobijedio domaćina Pulu. Oba finalista su prethodno pobjedama u polufinalima, Pula nad crnogorskim prvakom Miani iz Budve 18:4, a Biston nad slovenskom Skalom iz Sežane 12:10 izborili plasman na završni turnir ovogodišnjeg KEP-a koji će se odigrati 6. i 7. studenog.

U finalu pulskog turnira rezultat je bio poravnat (5:5) do pred brzinsko izbijanje obje igre kojeg su potom dobili gosti, Marino Milićević očekivanim slavljem nad Lukom Faragunom, a Marin Ćubela za svega jedan pogodak više (45:44) nad Darijanom Živolićem.

Momčad iz mjesta podno Biokova time je stekla presudna četiri poena prednosti (9:5) i stečenu prednost sačuvala do kraja. U redovima pulskih boćara najučinkovitiji su bili Nikola Hrelja i Dean Ikić sudjelovavši u osvajanju po četiri poena za svoju momčad.