Home Boćanje Istarske lige Boćari Červara za 40. rođendan kluba ostvarili najveći uspjeh u povijesti!

Boćari Červara za 40. rođendan kluba ostvarili najveći uspjeh u povijesti!

Boćari Červara, u godini kada slave 40 godina postojanja, ostvarili su svoj najveći uspjeh u povijesti kluba, plasman u najviši razred županijskog ligaškog boćanja, 1. A IBL.

Boćari iz Červara su u utorak, 4. srpnja 2023. doduše izgubili na gostovanju u Vodnjanu od istoimenog domaćina uzvratni susret kvalifikacija za popunu 1. A IBL 12:10. No kako je Červar u prvom susretu kvalifikacija kod kuće, koji je odigran 27. lipnja, slavio pobjedu 13:9, kao ukupni pobjednik kvalifikacija iz dva susreta plasirao se u viši rang.

Uzvrat u Vodnjanu je, jednako kao i prvi susret kvalifikacija u Červaru, bio napet i neizvjestan do samoga kraja. Vodnjanci su nakon brzinskog izbijanja vodili s visokih 8:2 no do kraja je za domaćine poene uspio upisati još samo iskusni Veljko Žufić ostavivši u disciplini pojedinačno klasično Ivana Labinjana bez osvojenog punta, ali sve to Bumbarima nije bilo dovoljno za ostanak u dosadašnjem rangu natjecanja.

S obzirom na to da je u preciznom izbijanju gostujući boćar Gregor Daris pobjedio Daniela Radolovicha za svega jedan punat (11:10) teorijski je plasman u 1. A IBL u dvoboju Červara i Vodnjana odlučio jedan, jedini punat, jer je upravo taj punat u preciznom izbijanju nedostajao Vodnjanu da osvoji još jedan poen u uzvratu, nakon čega bi se o plasmanu u 1. A IBL odlučivalo kroz dodatnu igru. Červar je ponovno i u uzvratu, sudjelovavši u osvajanju svih šest mogućih poena predvodio Gregor Daris.

U prvim susretima kvalifikacija za popunu 2. IBL, odigranim, u utorak, 4. srpnja, prednost su stekla oba domaćina, uoči uzvrata koji su na programu u subotu, 8. srpnja.

U susretu za plasman u 2. IBL jug Učka je u Čepiću pobijedila Rovinjsko Selo 15:5 što znači da su joj u uzvratu od deset igara potrebne tri pobjede za plasman u viši rang. Napetije je bilo u Višnjanu gdje je istoimeni domaćin u susretu za plasman u 2. IBL sjever savladao Tar Vabrigu 12:8 što najavljuje neizvjesniji uzvrat koji će se u subotu igrati u boćarskoj dvorani u Labincima.

Rezultati kvalifikacijskih susreta za popunu IBL:

– za 1. A IBL: Vodnjan – Čevar (9:13) 12:10 OVDJE

– za 2. IBL sjever: Višnjan – Tar Vabriga 12:8 OVDJE

– za 2. IBL jug: Učka Čepić – Rovinjsko Selo 15:5 OVDJE

* U oblim zagradama je rezultat prvog susreta Červara i Vodnjana

** Uzvratni susreti za popunu 2. IBL se igraju u subotu, 8. srpnja od 18 sati u Labincima i Rovinjskom Selu (IBS, K.K.)

Previous articleRaška nogometna legenda preuzima ‘svoj’ klub!
Next articleMaksimir i Poljud proglašeni sportskim građevinama od nacionalnog interesa!