Home ISTRA Boćanje Boćari Istre Poreč u subotu dočekuju talijanski Gaglianico bez brzinca Mardešića

Boćari Istre Poreč u subotu dočekuju talijanski Gaglianico bez brzinca Mardešića

Elvis Smolica i Steven Benolić (FOTO: Dražen Puniš)

Boćari Istre Poreč ugostiti će u subotu, 5. svibnja 2018. godine u boćarskoj dvorani SRC Veli Jože talijanski Gaglianico iz Bielle u uzvratnom susretu osmine finala europskog Kupa prvaka koji se igra s početkom u 14 sati.

Porečani su prije tjedan dana, u subotu, 28. travnja 2018. izgubili prvi susret na gostovanju u Italiji 16:6. Stoga će u uzvratu, kako bi uopće došli u prigodu izboriti priliku za plasman u četvrtfinale, morati pobijediti Gaglianico bilo kojim rezultatom.

Naime, u Kupu prvaka razlika između osvojenih i izgubljenih poena i punata iz dva susreta, odnosno boćarska “gol-razlika” ne igra nikakvu ulogu. U slučaju da svaki od klubova pobjedi u jednom od dva susreta ili oba susreta završe remijem, nakon odigranog uzvratnog susreta o plasmanu u četvrtfinale odlučiti će se kroz dodatnu igru, takozvane boćarske produžetke u kojima po tri boćara iz svake momčadi bližaju po jednu boću u krug, a po tri izbijaju balina.

Istra Poreč će, nažalost, i u uzvratnom susretu s Gaglianicom biti lišena pomoći svog jedinog pravog brzinca, ozlijeđenog Joška Mardešića, ali će momčad voditi i po potrebi moći zaigrati Dražen Puniš. Vjerujemo da će uz njega preostali porečki prvotimci, kapetan Smolica, Tadić, Lukšić, Špelić, Benolić, Milić, Ferenac, Laković i Antonio Puniš pružiti u subotu svoj maksimum kako bi pokušali izboriti nastavak europskog natjecanja.

Od preostala dva hrvatska predstavnika u osmini finala, dugopoljski Sokol nakon pobjede u prvom susretu na splitskim Gripama gostuje kod francuskog Aix-les-Bainsa, dok riječki Vargon ugošćuje fracuskog Saint Vulbasa od kojeg je u prvom susretu izgubio.

Uzvratni susreti osmine finala:

Istra Poreč (Hrv) – Gaglianico (Ita) (6:16)

Aix-les-Bains (Fra) – Sokol, Dugopolje (Hrv) (9:13)

Vargon, Rijeka (Hrv) – Saint Vulbas (Fra) (1:21)

* U zagradama su rezultati prvih susreta

Kao i obično, prema pravilima Kupa prvaka, prvak Hrvatske, zagrebački Zrinjevac, kao i prvaci Italije (BRB Ivrea), Francuske (CRO Lyon) i Slovenije (Trata, Škofja Loka) uvršteni su izravno u četvrtfinale. Ovogodišnji završni turnir Kupa prvaka odigrati će se 9. i 10. lipnja u talijanskom Chieriju. (tekst: Kristijan Klarić, IBS)