Home Boćanje Ostalo Boćari Pule danas traže prolaz u četvrtfinale Kupa europskih prvaka

Boćari Pule danas traže prolaz u četvrtfinale Kupa europskih prvaka

Nakon što su prije dva tjedna, u prvom susretu osmine finala europskog Kupa prvaka, na gostovanju pobijedili Novi Beograd 13:9, boćarima Pule predstoji da danas, 3. lipnja 2023. u svojoj boćarskoj dvorani SRC Uljanik Veruda u uzvratu koji se igra od 14 sati, potvrde plasman u drugo klasično četvrtfinale u svojoj klupskoj povijesti.

Puljanima je u uzvratu za plasman među osam najboljih klubova Europe dovoljan i remi, dok će se u slučaju bilo kakve pobjede Beograđana plasman u četvrtfinale odlučivati u dodatnoj igri jer u KEP-u poen-razlika iz dva susreta ne igra nikakvu ulogu što se plasmana u sljedeće kolo tiče.

S obzirom na to da su pulski boćari svoje suparnike u osmini finala već savladali i na njihovom boćalištu u Novom Beogradu za očekivati je da će isto ponoviti i u svojoj boćarskoj dvorani na Verudi.

Međutim, za boćare Pule bi kobno moglo biti zavaravanje rezultatom iz prvog ogleda već jednostavno uzvratu moraju pristupiti krajnje ozbiljno i angažirano kako bi nastavili svoj ovogodišnji europski put.

Naime, Puljani su u prvom susretu u odnosu na Beograđane prevagu napravili dobivši oba precizna izbijanja, boćarsku “lutrija” disciplinu, koja isto tako u subotu može otići na stranu gostiju, Beograđani u svojim redovima imaju dosta kvalitetnih igrača kao što su Miloš Milaković, Dejan Kovačević ili Uroš Šarac, predvođeni našim Markicom Dodigom.

No, sigurni smo da Puljani u svom najboljem izdanju ne bi smijeli imati problema s plasmanom u četvrtfinale. Uzvratni susreti osmine finala,

subota, 3. lipnja 2023. u 14 sati

Pula (Hrvatska) – Novi Beograd (Srbija) (13:9)

Ilirska Bistrica (Slovenija) – Maini, Budva (Crna Gora) (4:18)

* U zagradama su rezultati prvih susreta.

U četvrtfinale se već plasirala talijanska La Perosina koja je u dva susreta sa 19:3 i 12:2 pobijedila švicarski Cervin. Monfort (Luksemburg) i Saint Vulbas (Francuska) igraju 17. i 18. lipnja. U četvrtfinale su izravno plasirani BRB Ivrea (Italija), Balaruc Les Bains (Francuska), Trata, Škofja Loka (Slovenija) i Istra Poreč (Hrvatska).

Četvrtfinalni susreti će se igrati 9. i 23. rujna, dok će se završni turnir KEP-a drugu godinu za redom odigrati u Poreču, ove godine 18. i 19 studenog. (IBS, K.K.)

Previous articleKUSTIĆEV HNS JE BESKOMPROMISAN PO TOM PITANJU: Veli Vrh i OŠK Omišalj neće naredne sezone igrati Treću NL Zapad
Next articlePorečki Jadran uspješnu sezonu okončao osiguranim ostankom!