Home Boćanje Ostalo Boćari Raše kroz kvalifikacije u Drugu HBL Zapad!

Boćari Raše kroz kvalifikacije u Drugu HBL Zapad!

SHARE

Boćari Raše, aktualni prvaci Prve A IBL novi su članovi trećeg ranga državnog ligaškog natjecanja koji će u novoj sezoni 2020/21. nositi naziv Druga HBL zapad.

U susretu doigravanja za popunu Druge HBL zapad, odigranom u dvorani pazinskog Boćarskog centra “Aleksandar Anzur”, Raša je sa 16:8 pobijedila Zagor iz Novog Vinodolskog, prvaka Prve ŽBL Primorsko-goranske županije.

Na ulasku u završnu fazu ogleda kvalifikacija ukupan rezultat je i dalje bio poravnat 8:8, a iz dotadašnjeg dijela dvoboja treba svakako izdvojiti da je trojka Raše uspjela slaviti minimalnu pobjedu 11:10 nakon što je gubili 10:0. Završna faza susreta bila je potpuno u znaku prvaka Istre koji je dobio sve četiri igre i zasluženo proslavio plasman u viši rang.

Valja istaći da je svih sedam boćara Raše koji su nastupili u ovom susretu dalo doprinos pobjedi, no valja izdvojiti Igora Radića koji je sudjelovao u osvajanju šest poena.

Izvješće sa susreta Raša – Zagon možete preuzeti OVDJE. Druga HBL zapad će tako u predstojećoj sezoni brojati sedam istarskih klubova, uz Rašu, Lindar, Vodnjan, Selca Bračanu, Umag, Svetvinčenat i Ročko Polje, te Kastav, Lučki radnik i Lošinj.