Home Boćanje Druga HBL Sjever Boćari „Raše“ već drugu sezonu viceprvaci Druge lige – Brezac: “Ovi iz...

Boćari „Raše“ već drugu sezonu viceprvaci Druge lige – Brezac: “Ovi iz Saveza koji kreiraju pravila trebali bi se malo zamisliti što rade”

BK Raša

Već drugu sezonu zaredom boćari „Raše“ viceprvaci su Druge HBL – zapad. Prošle sezone u posljednjoj utakmici odlučivali su o naslovu prvaka s „Lučkim radnikom“, ovoga puta prvenstvo su zaključili pobjedom nad grobničkim „Krenovcem“, za potvrdu druge pozicije.

U 18 kola ostvarili su su 12 pobjeda i šest poraza ili ukupno osvojili 36 bodova. Naslov je zasluženo osvojio „Umag“.

“Prvaci Prve županijske lige, a onda dvaput drugi u višem rangu, tako izgledaju naši rezultati u posljednje tri godine. Da malo ozbiljnije treniramo, bili bi još bolji. Ali i ovako su to postignuća s kojima se vrijedi pohvaliti. Stabilni smo član trećeg ranga hrvatskog boćanja”, kaže Mario Brezac, predsjednik, voditelj i igrač Raše.

“Ove godine iz lige je ispalo čak pet od deset klubova, što je apsurd. Mi smo dva kola prije kraja bili drugi, a teoretski smo još mogli ispasti. Na kraju je, kao šesti, ispao vrlo kvalitetan „Kastav“. Ovi iz Saveza koji kreiraju pravila trebali bi se malo zamisliti što rade”, dodaje Brezac.

Napominje da je klubu i dalje najvažnije da ekipa prije svega bude – ekipa.

“Ok, svi mi igramo za rezultat, ali ako nismo klapa, ništa nema smisla. Da je drukčije, plesali bismo jedno ljeto, a ovako optimistično gledamo prema jeseni, iako će novo prvenstvo donijeti još jaču ligu s puno kvalitetnih igrača iz šest riječkih i četiri istarska kluba. Znamo da će nama biti malo lakše nego drugima jer nitko nema ovako vjerne navijače kao „Raša“. Na svakoj utakmici nas prate, i doma i na strani. Hvala svima koji su nas podržavali, navijanjem i logistički. I, naravno, puno hvala svim sponzorima i Općini Raša na financijskoj potpori”, zaključuje Brezac.

Za „Rašu“ su ove sezone igrali: Mario Brezac, Edo Domijanić, Sandi Domijanić, Robi Ilić, Robert Klarić, Ivan Pifar, Teo Poldrugo, Igor Radić, Zoran Radić, Zvonko Radolović, Carlo Ricci, Goran Šimić, Siniša Šimić i Vlado Trudnikov.

Previous articleNK UMAG PREDSTAVIO PRVO LJETNO POJAČANJE: Marin Romić put sjeverozapada Istre!
Next articlePROMJENA I U BUJAMA | Ivan Brečević novi šef struke