Ostalo

Boćari Umaga u svom Boćarskom centru “Edi Ritoša” u Svetoj Mariji na Krasu proslavili povratak u drugi rang hrvatskog boćanja!

U posljednjem ovosezonskom istarskom ligaškom vikendu boćari Umaga u svom su Boćarskom centru “Edi Ritoša” u Svetoj Mariji na Krasu proslavili osvajanje naslova prvaka u 2. HBL Istra – Primorje i povratak u drugi rang hrvatskog ligaškog boćanja, danas pod nazivom 1. HBL sjever, nakon 16 godina, što je obilježeno i bakljadom.

Ročko Polje u maniri pravog gosta kod slavljenika, nije upropasilo proslavu, te su Umageži za kraj pred svojim simpatizerima slavili sa 18:6, upisali 14 ovosezonsku pobjedu u 18 odigranih kola, te su prvenstvo završili sa sedam bodova prednosti pred Rašom koja se drugu sezonu za redom morala zadovoljiti naslovom viceprvaka. Umaški boćari će tako sljedeće sezone igrati u 1. HBL sjever u društvu još dva istarska kluba, Funtane i Pazina.

U posljednjem kolu u 2. HBL Istra – Primorje pala je o odluka o još jednom putniku u niži rang. Lindar na domaćem terenu nije propustio prigodu i pobjedom 16:8 nad već otpisanim Svetvinčentom osigurao ostanak.

Kastvu stoga nije pomogla ni očekivana uvjerljiva domaće pobjeda nad također već otpisanim Lošinjem 20:4, jer su za Linarom, Ročkim Poljem i čavjanskim Krenovcem ostali za bod kratki. Kastavci su stoga uz Rudar Labin, Lošinj, čavjansku Slogu i Svetvinčenat napustili ovaj rang natjecanja.

Uz starosjedioce Rašu, Krenovac, Ročko Polje i Lindar, sljedeće sezone u ovom rangu će se natjecati Sv. Rok iz Klane, crikvenički Gornji kraj Ladvić, Lovran i Podhum iz Dražica koji dolaze iz višeg ranga, te porečki Špadići i vinodolski Zagorn koji dolaze iz županijskog ranga natjecanja.

S izborenim ostankom Lindaraca “domino efetkom” u istarskim županijskim ligama odahnula su tri kluba koja su time osigurala izravan ostanak u dosadašnjim rangovima natjecanja, Veleniki u 1. A IBL, Valtura u 1. B IBL i Raklja u 2. IBL jug.

U posljednjem kolu 1. HBL sjever Funtana je, bez obzira na gostujući poraz kod već otpisanog Gornjeg kraja Ladvića 14:10 na kraju osvojila treće mjesto, iza prvaka Marinića i viceprvaka riječkog Vargona, što je svakako lijep uspjeh.

Funtanjani na kraju sezone imaju isti broj bodova kao i riječki Lučki radnik, koji je u posljednjem kolu također izgubio na gostovanju od Svetog Roka 17:7. No funtanjanski boćari od riječkih su Dokera bolji u međusobnim susretima.

Prvak Marinići, koji je prvenstvo okončao s impresivnim učinkom od svih 18 pobjeda, će tako sljedeće sezone ponovno igrati u Super HBL, a u ovom rangu natjecanja će se uz starosjedioce Vargon, Funtanu, Lučki radnik, Kukuljanovo i Sv. Luku iz Josipovca kraj Osijeka igrati Pazin koji dolazi iz višeg ranga, te Umag i zagrebački Ante Starčević koji dolaze iz nižeg ranga. (IBS, K.K.)

Kalendar

srpanj 2024
P U S Č P S N
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031