SHARE

Na premijernom turniru, u slovenskoj Pivki, nastupili su aktualni hrvatski i slovenski prvaci i viceprvaci. Uz Labinjanake iz Hrvatske je nastupila i momčad Čavla ŠB, a iz Slovenije ljubljanski Krim i Pivka Oro Met.

Labinjanke su prvo u polufinalu sa 12:6 pobijedile domaće slovenske viceprvakinje iz Pivke za koje nastupa i slovenska reprezentativka Tadeja Petrič, nekadašnja europska i dvostruka svjetska prvakinja. Najveći doprinos pobjedi u polufinalu od labinskih boćarica dala je Nives Jelovica koja je sudjelovala u ostvarenju tri pobjede.

U drugom polufinalu Čavjanke su sa 10:8 savladale Ljubljančanke.

U hrvatskom finalu stoga su se prvi puta ove sezone, na neutralnom terenu, ogledali aktualni prvak Hrvatske Labin i aktualni viceprvak Europe Čavle ŠB, a u vrlo zanimljivom susretu na koncu su sa tijesnih 10:8 slavile odabranice hrvatskog izbornika, Labinjana Romana Grižančića.

Labinjanke su ogled otvorile uvjerljivom pobjedom Nives Jelovica i Rije Vojković u štafetnom izbijanju, no Čavjanke su uzvratile sa sve tri pobjede u sljedećoj fazi susreta, bližanju i izbijanju u krug i dvije igre preciznog izbijanja. Iz tog dijela susreta svakako valja izdvojiti pobjedu u preciznom izbijanju jedne od aktualnih svjetskih rekorderki Carroline Bajrić nad Jelovicom 20:17.

Labinske boćarice su uoči zadnje serije igara zaostatak za suparnicama na 6:4 smanjile nakon pobjede Vojković nad Bajrić u brzinskom izbijanju 28:23, a potom su Labinjanke u završnici nanizale još tri pobjede za ukupnu pobjedu 10:8, od kojih svakako valja izdvojiti pobjedu Snježane Klanjac u disciplini pojedinačno klasično nad Bajrić 10:9. Najveći doprinos labinskoj pobjedi u finalu dala je Vojković koja je sudjelovala u ostvarenju tri pobjede.

Susret Labina i Čavli ŠB u Pivki najavio je još najmanje dva zanimljiva ogleda ovih dvaju ekipa u hrvatskoj ligi ove sezone, najvećih kandidata za naslov prvaka Hrvatske, a možda i još najmanje dva dvoboja i u doigravanju za titulu.

U susretu za 3. mjesto je Pivka Oro Met pobijedila Krim 14:4