Home Boćanje Ostalo Boćarice Labina ponovno prvakinje države!

Boćarice Labina ponovno prvakinje države!

SHARE

Večeras su, na labinskom gradskom boćalištu Šćiri, boćarice Labina po treći put u četiri godine postale prvakinje države. I ovog puta u finalu su im protivnice bile mlade boćarice Čavle ŠB koje su na kraju savladane s 16:8.

Spomenimo da je najboljom igračicom završnog turnira proglašena Nives Jelovica koja se svog posljednjeg poraza gotovo da i ne sjeća, a druga je bila Komižanka Ria Vojković koja od ove sezone nosi dres Labina. Medalju za treću najbolju igračicu završnog turnira dobila je Carrolina Bajrić iz redova viceprvaka.

Inače, Labinjanke su u prvom krugu igara stvorile veliku prednost, povele su s 8:0, iako su tri od četiri discipline okončane podosta tijesno. Uslijedila je pobjeda Bajrić u brzinskom izbijanju nad Vojković, a onda su u sjajnoj prezentaciji obje igračice u preciznom izbijanju domaće došle na korak do pobjede nakon što je Jelovica s 23:21 pobijedila Marelja-Bošnjak.

Izvrsno je odigrala i Tanja Grubiša slavivši 32:19 protiv mlade Maršanić u preciznom valjanju, a nakon što su Vojković i Jelovica bile odlične u „štafeti“(36:22), šampanjac se lagano mogao otvoriti.

Fešta je polako krenula od tog trenutka, a uz predstavnika HBS-a Denisa Peršića i povjerenika Alena Rojnića te predsjednika IBS-a Franka Bude, na dodjeli pehara bio je i gradonačelnik Labina Valter Glavičić. Sve u svemu, lijepi dan za žensko boćanje, a sigurni smo da s mnogo čime mogu biti zadovoljni i treneri Romano Grižančić te Dean Klarić.

Veliku fotogaleriju pogledajte na portalu Labinska Komuna – OVDJE.