SHARE

Boćarice Labina, nakon tri godine vladavine Hrvatskom ženskom ligom, odnosno tri uzastopna od ukupno četiri svoja naslova, sišle su s hrvatskog trona i ove sezone morati će se zadovoljiti titulom državnih viceprvakinja.

Nakon što su u prvom susretu finala doigravanja Čavle ŠB u svojoj boćarskoj dvorani Hrastenica slavile pobjedu nad Labinjankama 16:8, u drugom susretu, odigranom u subotu, 30. travnja 2022. u labinskom Gradskom boćalištu, finalisti su odigrali neodlučeno 12:12 što je gošćama bilo dovoljno da pobjednički pehar ponovno odnesu na Grobnik.

U drugom susretu, nakon početnih 4:4 labinske boćarice su povele 6:4 nakon što je Ria Vojković u brzinskom izbijanju dobila Doru Fućak, te 8:6 nakon što je Nives Jelovica u preciznom izbijanju pobijedila Nikol Marelja Bošnjak. No Carrolina Bajrić i Ema Maršanić su pobjedom u štafetnom izbijanju vratile susret u rezultatski egal (8:8), a do kraja su dvije pobjede u parovima bile dovoljne Čavlima ŠB za najmanje neodlučen rezultat i osvojeni naslov.

Valja istaknuti da su ponovno svega tri igračice, Nives Jelovica, Ria Vojković i Vesna Tončinić donosile poene Labinu što nije bilo dovoljno za obranu naslova. Iz susreta valja izdvojiti da je u dvoboju reprezentativnih kolegica Jelovica u dva navrata pobjeđivala Marelja Bošnjak, pojedinačno i u preciznom izbijanju.

Čavle ŠB su sezonu odigrale u sastavu: Carrolina Bajrić, Nikol Marelja Bošnjak, Ira Nimčević, Marina Svetić, Dora Fućak, Ema Maršanić, Dorotea Margan, Wendy Vukelić, Rinora Cocaj, Roberta Petrović, Jenisej i Mia Burić, Hana Travalja, Nika Matijević. Trener: Dean Klarić

Labin je sezonu odigrao u sastavu: Nives Jelovica, Ria Vojković, Vesna Tončinić, Snježana Klanjac, Karmen Benazić, Lana Stepančić, Zvjezdana Vratonja, Sandra Novaković, Romana Cvečić, Loreley Ponjavić, Emili Stanić, Nikolina Širok, Tina Glavač. Trener: Romano Grižančić (IBS)