Home Boćanje Ostalo Boćarice Pule osvojile treće mjesto na drugom ABC kupu

Boćarice Pule osvojile treće mjesto na drugom ABC kupu

Boćarice Pule osvojile su treće mjesto u konkurenciji šest ekipa iz Slovenije, Crne Gore, Srbije i Hrvatske na 2. ABC kupu, međunarodnom klupskom turniru koji se od petka do nedjelje 23. do 25. rujna 2022. igrao u Beogradu.

Nakon što su u skupini pobijedile crnogorski Omladinac i slovenski Agrochem Hrast, Puljanke su polufinale izgubile od kasnijeg pobjednika turnira, slovenskog Krima, ali su na koncu u susretu za 3. mjesto po drugi puta na turniru savladale Agrochem Hrast.

Bio je to prvi ekipni nastup u sezoni donedavnog pulskog kluba Nova Veruda koji odnedavno nosi novi naziv Pula, kao i prvi ekipni nastup u novoj sredini dva velika pojačanja pulskog kolekiva, reprezentativki Nives Jelovica i Rie Vojković koje su prošlog ljeta na pulsku Verudu stigle iz Labina.

Vojković je u Beogradu bila inspirirana u brzinskom izbijanju u kojem je u prvom susretu s Agrochem Hrastom sa 36 pogodaka iz 39 izbačaja prvo izjendačila vlastiti hrvatski rekord, a potom je u ogledu za brončane medalje protiv istog suparnika sa 38 pogodaka sa svega jednim promašajem postavila novi hrvatski rekord. Također u dvoboju za treće mjesto Ria je ostvarila fantastičan rezultat od 33 punta u bližanju i izbijanju u krug.

Koliku će snagu Jelovica i Vojković predstavljati Puli u novoj sezoni najbolji je pokazatelj ovaj turnir u kojem su od ukupno 42 osvjena poena pulske ekipa Jelovica i Vojković zbrojno sudjelovale u osvajanju 33 poena.

I jedini susret u kojem Nives i Ria nisu imale stopostoan učinak, protiv ljubljanskog Krima, Puljanke su izgubile. Valja svakako pohvaliti i mladu, tek 14-godišnju Anu Stančić koja je u Beogradu također ostvarila pozitivan učinak.

Drugi hrvatski predstavnik na turniru u Beogradu, aktualni državni prvak Čavle ŠB se sa dva praza u skupini nije uspio plasirati u polufinale.

Rezultati:

Skupina A: Novi Beograd (Srb) – Čavle ŠB 15:3, Krim (Slo) – Čavle ŠB 14:4, Novi Beograd – Krim 9:0. Poredak: Novi Beograd 4 (+12), Krim 4 (+10), Čavle ŠB bez bodova.

Skupina B: Pula – Omladinac (CG) 16:2, Pula – Agrochem Hrast (Slo) 10:8, Agrochem Hrast – Omladinac 18:0. Poredak: Pula 6, Agrochem Hrast 4, Omladinac bez bodova.

Polufinale: Krim – Pula 12:6, Novi Beograd – Agrochem Hrast 12:6; finale: Novi Beograd – Krim 4:10; za 3. mjesto: Pula – Agrochem Hrast 10:4. (IBS)

Previous articleZapočela sezona Druge hrvatske stolnoteniske lige – zapad
Next articleNives Jelovica i Ermina Zemunović osvojile prvu državnu titulu za pulsko žensko boćanje