Home Boćanje Ostalo Boćarice Pule u sastavu reprezentacije Hrvatske najuspješnije na svijetu!

Boćarice Pule u sastavu reprezentacije Hrvatske najuspješnije na svijetu!

Hrvatska je po prvi put u svojoj povijesti postala najuspješnija nacija na ženskom/mješovitom svjetskom prvenstvu igranom u Rumillyu (FRA) od 08. do 11. studenog 2023. godine.

Reprezentacija u čijem sastavu nastupaju i boćarice Pule Ria Vojković, Nives Jelovica i Ema Maršanić osvojili su ukupno pet medalja i zauzeli prvo mjesto po osvojenim medaljama i po bodovanju svih disciplina.

Zlatne medalje osvojila je štafeta u sastavu Carrolina Bajrić i Ria Vojković i par u sastavu Nikol Belasić i Carrolina Bajrić. Srebrenu medalju osvojila je Ria Vojković u pojedinačno klasično.

Brončanu medalju osvojili su Nives Jelovica u preciznom izbijanju i mješovita štafeta Ria Vojković i Marino Miličević. U preostale dvije discipline plasman u 1/4 finalu ostvarili su Nives Jelovica i Marin Ćubela u mješovitom krugu i Ema Maršanić u brzinskom izbijanju.

Čestitamo!

Hrvatska delegacija u čijem su još sastavu dopredsjednik saveza Igor Banovac, Boris Nadenić međunarodni tehnićki delegat i Oliver Nadenić međunarodni sudac očekuje se na Zagrebačkom aerodromu u nedjelju u 14:00 sati.