Home Boćanje Ostalo BOĆARSKI KVIZ | Deset pitanja za znalce!

BOĆARSKI KVIZ | Deset pitanja za znalce!

SHARE

Nakon dva nogometna i rukometnog kviza, na red je stigao i boćarski. Luka Puniš sastavio je pitanja uz koja možete nešto i naučiti, ako već ne znate svih deset “komada”. Sretno!

Dobrodošli na IstraSport Kviz vezan uz boćanje kojeg je sastavio naš Luka Puniš. Nadamo se da ćete se zabaviti, a možda i nešto naučiti!

Ime
Boćarski klub Trio iz Buzeta najtrofejniji je istarski klub sa šest osvojenih naslova prvaka države. Koliko su se puta okitili europskim naslovom?
Uz prethodno spomenuti Trio Buzet, europski je Kup prvaka osvojio još i zagrebački Zrinjevac 1997. godine. U kojem istarskom klubu danas igra boćar koji je sudjelovao u osvajanju naslova oba kluba?
Prvoligaši iz Pazina su unatoč ispadanju iz prvoligaškog društva 2012. godine svoj prvoligaški status zadržali fuzijom sa Triom iz Buzeta, koji se te godine ugasio. Gašenje kojeg istarskog kluba su dvije godine ranije iskoristili za promociju u prvoligaško društvo?
Na Svjetskom prvenstvu održanom u turskom Mersinu u studenom 2019. godine kao jedini igrač iz istarskih klubova za reprezentaciju Hrvatske nastupao je Darijan Živolić. U kojoj je disciplini Živolić postao svjetski prvak na spomenutom prvenstvu?
Boćari Istre Poreč u prošloj su godini osvojili svoj peti naslov državnog prvaka. Koji je igrač nastupio u prošlogodišnjem finalu te jedini sudjelovao u osvajanju svih pet naslova prvaka?
U Francuskoj se 2004. godine odigralo treće po redu Svjetsko prvenstvo za žene. Koja se istarska boćarica na tom prvenstvu okitila zlatnom medaljom?
Susret jednog istarskog kluba sa zagrebačkim Zrinjevcem 19. siječnja 2013. godine obilježen je obaranjem svjetskog rekorda u disciplini štafetno izbijanje. Koji tandem je te godine postigao spomenuti uspjeh?
Boćarice Labina u prethodnoj su sezoni osvojile svoj drugi naslov ekipnog prvaka Hrvatske. Jedna od igračica ekipe iz Labina je i Nives Jelovica, koja u svojoj vetrini ima čak 13 medalja sa europskih i svjetskih prvenstava. Koliko ih je zlatnog sjaja?
Na pojedinačnim prvenstvima Hrvatske 2018. godine istarski su boćari osvojili dvije zlatne medalje, a obe su osvojili igrači dva županijska drugoligaša. Ivan Milohanić postao je prvak Hrvatske u disciplini pojedinačno klasično dok je zlatnu medalju na prvenstvu Hrvatske u disciplini precizno izbijanje osvojio:
Koji je istarski klub 2016. godine ugostio momčad Rocher iz Monaca u prvoj fazi europskog natjecanja C2?