Home Boćanje Ostalo BOĆARSKI MERCATO | Hrelja u Puli, Ivančić u Labinu

BOĆARSKI MERCATO | Hrelja u Puli, Ivančić u Labinu

SHARE
Nikola Hrelja

Najznačajniji prijelaz u istarskim muškim momčadima u proteklom prijelaznom roku svakako je dolazak Nikole Hrelje u redove prvoligaša Pule.

Dugogodišnji prvotimac Istre Poreč se tako nakon dvije sezone provedene u redovima drugoligaša Funtane, s kojom je prošle sezone bio nadomak povratka u Prvu HBL, odlučio vratiti u prvoligaško boćanje i zajedno s Deanom Ikićem, dosadašnjim nositeljem igre ponajboljeg kluba Prve A IBL Valture, koji se vraća u redove Pule, svojom kvalitetom pomoći prvoligašu s pulske Verude da se domogne naslova prvaka Hrvatske koji mu je za dlaku izmakao prošle sezone.

Zanimljivo je da će Hrelja naredne sezone biti peti igrač u redovima Pule koji je prethodno nosio i dres porečkog prvoligaša, uz Darijana Živolića, Maria Percana, Milana Celiju i Lugu Faragunu. Od preostala dva istarska prvoligaša Pazin je zadržao sve nositelje igre iz prošle sezone na okupu dok je Istra Poreč nakon 14 godina ostala bez svog glavnog brzinca Joška Mardešića koji se vratio u matičnu Komižu, a za njega adekvatnu zamjenu nije pronašla tako da će Porečani u obranu naslova državnog prvaka, barem što se brzinskih disciplina tiče, krenuti znatno oslabljeni.

Funtana je zamjenu za otišlog Hrelju pronašla u Mirku Perhatu iz Vižinade, igraču s prvoligaškim iskustvom u dresovima Istre Poreč i sada već odavno ugasle Santa Domenice iz Labinci. Novi istarski drugoligaš Labin je zadržao prošlosezonsku trećeligašku šampionsku momčad na okupu i za narednu sezonu je nadopunio s Pazinjanom Albertom Ivančićem koji je prvi dio prošle sezone igrao za sada već bivšeg prvoligaša Lovrana.

Što se istarskih trećeligaša tiče najveće pojačanje Ročkog Polja trebao bi biti mladi boćar Pazina Filip Matijašić, jedan od aktualnih juniorskih svjetskih viceprvaka u parovima, koji će za klub iz podnožja Ćićarije nastupati na dvojnu registraciju.

Među istarskim županijskim ligašima prvaka Prve A IBL Valturu je uz Deana Ikića napustio još jedan dugogodišnji nositelj igre i još jedan Ikić, Nenad, koji doduše prošle sezone nije igrao, a koji će u novoj sezoni nositi dres novog člana Prve B IBL, pulske Verude.

Također novom članu Prve B IBL Juricanima je pristupio nadareni Manuel Šorgo, nekadašnji igrač Umaga, koji je zadnje dvije sezone bio prvotimac slovenskog prvoligaša Aikea Antene Portorož. Dva značajna pojačanja dobio je i novi član Druge IBL sjever, Tar Vabriga kojem su pristupili Gregor Daris i Ivan Poropat iz porečkih Špadića.

Što se istarskog ženskog boćanja tiče veliko pojačanje dobio je aktualni prvak Hrvatske Labin, kojem je pristupila najnadarenija mlada hrvatska boćarica i državna reprezentativka Ria Vojković iz Komiže. Pregled svih prijelaza evidentiranih u IBS-u možete preuzeti OVDJE, a pregled igrača koji će igrati na dvojnu registraciju možete preuzeti OVDJE.