Home Boćanje Druga HBL Sjever BOĆARSKI VIKEND | Funtanjani uvjerljivi, Umag sam na vrhu, Denis Bernardis do...

BOĆARSKI VIKEND | Funtanjani uvjerljivi, Umag sam na vrhu, Denis Bernardis do fantastičnog rezultata

Boćari Funtane upisali su pobjedu i u drugom od tri uzastopna domaća susreta na otvaranju proljeća u 1. HBL sjever. Nakon Svetog Roka iz Klane praznih ruku je sa zapadne obale Istre kući otputovao i crikvenički Gornji kraj Ladvić nad kojim su Funtanjani slavili s uvjerljivih 19:5.

Neven Laković, Mirko Perhat i Elvis Barbaro, koji su sudjelovali u osvajanju po šest poena, predvodili su funtanjanski klub do pobjede. U sljedećem kolu treći proljetni gost funtanjanskih boćara biti će i do sada najteži suparnik, Sv. Luka iz Josipovca kraj Osijeka.

Nakon što je u derbiju na gostovanju sa 13:11 pobjedio Ročko Polje, koji je nastupio bez Alberta Ivančića koji je prošlog vikenda nastupio na WRC-u, Umag se bodovno osamostalio na čelu prvenstvene ljestvice 2. HBL Istra – Primorje.

Iz tog susreta valja izdvojiti izvrsnih 33 punta Umageža Denisa Bernardisa u preciznom izbijanju. Dosadašnji sustanar Umageža na čelu poretka Raša je naime izgubila na gostovanju od čavjanskog Krenovca 16:8.

Nakon što je dugopoljski Sokol Orbico ispao iz Super HBL “domino efektom” je postalo jasno da će iz 2. HBL Istra – Primorje ispasti četiri kluba. Sudeći po dosadašnjem učinku Lošinj, Rudar Labin i čavjanska Sloga su praktički otpisani, dok će se velika borba voditi za izbjegavanje još jednog mjesta koje vodi u niži rang.

S do sada dva proljetna poraza, zadnji domaći od Lindara 16:8, na ugroženo sedmo mjesto ljestvice pao je Svetvinečenat. U sljedećem kolu vodeći Umag gostuje kod Krenovca koji je u dosadašnja četiri domaća susreta ostvario sve pobjede. U derbiju će pak Lindar ugostiti Kastav.

U derbiju prvog proljetnog kola 1. A IBL porečki Špadići su na gostovanju sa 12:10 pobijedili dosadašnjeg prvog pratitelja Sošiće i time napravili novi veliki korak ka osvajanju naslova prvaka. U odličnom derbiju oslabljeni Sošići, bez Nevija Orbanića i Zoran Sošića, su favoritu iz Poreča pružili snažan otpor, ali su gosti do kraja svoju kvalitetu ipak pretvorili u nova tri boda.

Za krajnji rezultat vrlo su važne poene za Špadićane u pravoj fazi susreta osvojili zimsko pojačanje kluba Robi Jurman koji je preokretom u disciplini pojedinačno klasično pobjedio nekadašnjeg europskog prvaka Dražena Puniša, te Igor Vretenra koji je u bližanju i izbijanju u krug stigao vodstvo Dragana Putine, premda gostujući boćar na koncu nije uspio u krug bližati zadnju boću i za pobjedu.

Valja istaći i izvrsnih 37 pogodaka u brzinskom izbijanju Špadićana Stevena Benolića. Porečane su do pobjede predvodili Robi Jurman i Steven Benolić koji su sudjelovalu u osvajanju po četiri poena, kod Sošića isti su učinak imali Silvano Sošić i Dražen Puniš. U sljedećem kolu u derbiju Špadići ugošćuju Velenike.

U 1. B IBL vodeći Červar je i na proljeće prenio uspješan niz u kojem je i dalje bez poraza. Zadnja žrtva Červarana na njihovom terenu bila je Valtura koja je kući otišla s porazom 14:8. Važan susret u borbi za ostanak u sljedećem kolu igraju Valtura i Kršan.

U 2. IBL jug vodeća Sloga iz Svetog Martina kraj Buzeta je otvorila proljeće porazom na gostovanju kod Montižane 11:9, dok je u derbiju 2. IBL jug Potpićan sa 14:6 pobjedio vodećeg Brajkopa i na ljestvici mu se približio na svega bod zaostatka. Sljedeće kolo istarski županijski drugoligaši igraju već u utorak, 25. travnja 2023.

U 3. IBL sjever II porečka Mate Balota je s očekivanom gostujućom pobjedom nad Kumom u Buićima 16:4 bodovno uhvatila na čelu ljestvice Višnjana koji je u prvom proljetnom kolu bio slodoban, dok je u skupini jug II od vodećeg trojca samo Učka iz Čepića ostvarila pobjedu, tešku na gostovanju kod Poleta u Snašićima dok su Žminj i Jurazini poraženi na gostovanjima od Tupljaka i Purisa iz Svetog Petra u Šumi. U sljedećem kolu u skupini sjever II gradski derbi igraju Mate Balota i Novo naselje. (IBS)

Previous articleDIJETE I PONOS KLUBA | Luka Tomić standardni je U16 reprezentativac, a dres Istre 1961 nosi već točno 10 godina!
Next articleNAJAVA | DRUGA ŽNL – 21. kolo | Nije u šoldima sve? Ili, ipak je?