Home ISTRA Boćanje BOĆARSKO SP | Hrvatska iz Allasija donijela pet medalja

BOĆARSKO SP | Hrvatska iz Allasija donijela pet medalja

SHARE

Nakon povijesnog uspjeha iz Mersina 2019. kada je Hrvatska postala najuspješnija nacija svijeta u muškoj seniorskoj boćarskoj konkurenciji, državna reprezentacija ponovno je među najuspješnijim nacijama svijeta.

Na upravo završenom Svjetskom prvenstvu za boćarice i boćare u Alassiju u seniorskoj konkurenciji Hrvatska je u ukupnom poretku između 30 reprezentacija zauzela drugo mjesto iza domaćina Italije, a ispred svjetske boćarske velesile Francuske.

Hrvatska je na ovom natjecanju osvojila jednu zlatnu, tri srebrne i jednu brončanu medalju. Čak je dvije medalje osvojila boćarica Labina, Ria Vojković, rodom s Komiže.


Ria Vojković i Marin Ćubela – mješoviti parovi: osvojili naslov svjetskih prvaka u disciplini koji se prvi puta igrala na SP-u. U finalu sa 9:7 pobijedili Talijane Francescu Carlini i Luigia Grattapagliu.

Ria Vojković i Carrolina Bajrić – štafetno izbijanje: plasmanom u finale osvojili srebrnu medalju, prvo odličje u povijesti za hrvatsko žensko boćanje u ovoj disciplini na SP. Finale za svega jedan pogodak sa 41/54:40/53 izgubile od novih svjetskih prvakinja i svjetskih rekorderki (51/54) Francuskinja Barbare Barthet i Annaelle Barazzutti.

Carrolina Bajrić i Nikol Marelja Bošnjak – parovi: kao novi reprezentativni par plasmanom u finale  osvojile srebrnu medalju. U dramatičnom finalu u zadnje bacanje kojeg su ušle s vodstvom 7:6 na kraju su ipak poražene sa 8:7 od Talijanki Valentine Basei i Francesce Carlini.

Pero Ćubela – pojedinačno klasično: plasmanom u finale osvojio svoju drugu srebrnu medalju u karijeri na SP u ovoj disciplini. U polufinalu sa 13:4 savladao reprezentativca BiH Josipa Glavinića, a finale  sa 12:3 izgubio od nekadašnjeg člana Trio Buzeta, Slovenca Jure Kozjeka, koji je u Alassiu osvojio svoj četvrti naslov svjetskog prvaka u ovoj disciplini i potvrdio status najuspješnijeg svjetskog klasičara u povijesti.

Marino Milićević i Pero Ćubela – parovi: plasman u polufinale i osvojena brončana medalja.

Nives Jelovica – pojedinačno klasično: četvrtfinale, 6. mjesto

Ria Vojković – brzinsko izbijanje: četvrtfinale, 5. mjesto

Nives Jelovica – precizno izbijanje: 9. mjesto.