Home Nogomet Istra 1961 Bod na Šubićevcu s Majkićevim potpisom

Bod na Šubićevcu s Majkićevim potpisom

U prilično dosadnoj utakmici pulska se Istra 1961 sa Šubićevca vraća s bodom kući i kako kaže pjesma Tome Bebića „svaki je korak zalogaj više“, s bodom više na kontu dočekuje sutrašnji dvoboj najbližih takmaca za Europu – Rijeke i Slaven Belupa.

Šibenčani su bili bolji većim dijelom utakmice, dok je Istra 1961 igrala „na nulu“ i na kraju postigla svoj prvi cilj – nije primila pogodak.

U prvom poluvremenu Istra 1961 imala je veći posjed lopte no konkretnije šanse imali su Šibenčani. Tako je Lovro Majkić obranio šansu Ameru Hirošu odmah na otvaranju utakmice u drugoj minuti.

U 13. minuti Stefan Perić puca iz blizine, a lopta je okrznula gredu. U 40. minuti Dolček je uposlio Hiroša, no Majkić je jedan od razloga što je Istra 1961 dosad primila tek 20 pogodaka.

Najveća šansa za Šibenik na utakmici desila se je u 55. Minuti nakon greške Darija Marešića. Dejan Radonjić izbio je ispred Majkića, no nije dobro reagirati i Marešić se uspio ispraviti svoju grešku. Majkić je i u 69. minuti pokazao što zna nakon dobrog udarca Darija Čanađije, a loptu je odbio u korner.

ŠIBENIK – SRC Šubićevac – SUPERSPORT HNL – 23. KOLO – SUDAC: Athanaslou Kyriakos (Cipar) POMOĆNICI: Evagorou Evagoras i Lambrou Lambros (oba Cipar) VAR SUDAC: Fotiou Konstatinos (Cipar) DELEGAT: Zlatko Stanković (Zagreb)

ŠIBENIK – ISTRA 1961 0:0 (0:0)

Žuti kartoni: Hiroš (Šibenik), Mlinar, Petrusenko (Istra 1961)

ŠIBENIK: Rogić, Kvesić, Matić M., Perić, Radonjić (72. Antunez), Dolček (89. Kreković), Hiroš (80. Pozo), Arai, Đira (72. Špeljak), Čanađija (80. Knežević), Kvržić

Trener: Mario Čanadi

ISTRA 1961: Majkić, Hujber, Mlinar, Caseres, Galilea, Vuk (83. Marin), Boultam (68. Josipović), Bakrar (68. Matheus), Petrusenko, Marešić, Kadušić

Trener: Gonzalo Garcia