Home Nogomet Istra 1961 Bolna šamarčina Opatije

Bolna šamarčina Opatije

SHARE

Može se, u nogometu se sve može dogoditi. Pokazali su to u kvalifikacijskim suretima ovoga tjedna i određene nogometne reprezentacije. Recimo da je susret Francuske protiv Bosne i Hercegovine, ili Italije protiv Bugarske, najljepši prikaz nogometnog čuda kojima se divimo gledajući taj neki nogomet na najvišem nivou.

No, ovo što se jučer moglo pogledati na pulskoj Drosini nije taj najviši nivo. Ovo je sraz besramno bogatog prvoligaškog kluba protiv momčadi koju financijski, stručno, marketinški, logistički, kako god uzmete, vodi jedna jedina osoba, Zoran Bogolin. Trener Opatije odavno u tom Klubu nije trener. Već investitor. Investitor bez povrata sredstava. Njegova ljubav prema nogometu, uz izdašnu financijsku potporu kojom održava Klub na životu, nadmašuje ljubav mnogih pulskih nogometnih djelatnika koji rade za plaću, i to ne lošu plaću.

Sedamnaestorica pulskih igrača koji su jučer istrčali na travnjak, plus ona petorica ili šestorica koji se nazivaju strukom u pulskom nogometnom “divu”, popili su takvu šamarčinu od Bogolina i njegovih trupa da je pitanje dokle će se takozvanim samozvanim preplaćenim zvijezdicama vrtjeti u glavu.

A “Bogi”? Bogolin se u Opatiji samo igra i gušta u svemu.