Home Nogomet Prva ŽNL Istra Briljantni Frane Jelenić u ližnjanskoj “petardi”

Briljantni Frane Jelenić u ližnjanskoj “petardi”

SHARE
FOTO: Tihomir Geršner

Iako su danas bili lišeni usluga dva ponajbolja igrača, Igora Todorova i Dina Balde, Ližnjanci su danas od prve minute pokazali tko će biti gazda. Već u 8. minuti Luka Birkić ostao je sam na visini jedanaesterca no šutirao je pokraj gola. Samo minutu kasnije pokušao je Toni Pavić sa dvadesetak metara no Arambašić se iskazao.

Među promašajima svakako treba istaknuti prigodu Kontošića koji se u 11. minuti našao sam pred suparničkim vratima no opucao je pokraj gola. Ipak, u 28. minuti vodstvo domaće momčadi. Frane Jelenić oslobodio se suparničkog igrača na vrh šesnaesterca i odličnim udarcem pogodio suprotni kut tarskoga gola za vodstvo Ližnjana.

Iskupio se Kontošić za promašaj sa početka utakmice na isteku poluvremena. Prošao je Jelenić po boku i ubacio upotrebljiv centaršut u peterac gostiju gdje se Kontošić iskazao i poentirao glavom za 2:0

Već u šestoj minuti nastavka Jelenić je ponovno na sceni. Prošao je po strani, opalio opasno prema vratima Istre, vratar kratko odbio loptu na koju natrčava Gerovac i posprema je za visokih 3:0 Ližnjana.

No, nije tu bio kraj Frane Jelenića danas. Na isteku 55. minute „lomi“ driblingom gostujućeg braniča i lijevom nogom zabija u same rašlje za 4:0.

Točku na „i“ briljantne igre Ližnjanaca  postavio je Toni Pavić udarcem sa 25 metara kojega je Arambašić samo pogledom ispratio u svoju mrežu.

LIŽNJAN – Igralište Šaraja – 1. ŽNL – 5. kolo – SUDAC: Sandi Orbanić (Žminj), POMOĆNICI: Dorijano Marić (Rovinj) i David Ružić (Kaštelir)

LIŽNJAN – ISTRA TAR 5:0 (2:0)

Žuti kartoni: Perišić (Istra)

Strijelci: 1:0 Jelenić 28′, 2:0 Kontošić 43′, 3:0 Gerovac 52′, 4:0 Jelenić 55′, 5:0 Pavić 74′

LIŽNJAN: Matošević, Radović (67. Šverko), Kostešić, Gerovac, Matić, Jelenić, Kontošić (60. Radola), Licardo, Birkić, Pačić, Pavić

Trener: Zoran Moravac

ISTRA TAR: Arambašić, Perišić, Galik, Palma (86. Čituljski), Legović, Salković, Ciglar, Mušković (68. Stojnić), Ćorić, Kerin (78.Jurić), Petrešić

Trener: Branko Novak