Home ISTRA Odbojka BRING IT PROMOTIONS | Umag će i ovog ljeta ugostiti internacionalno priznate...

BRING IT PROMOTIONS | Umag će i ovog ljeta ugostiti internacionalno priznate odbojkašice na pijesku

Ovog svibnja, 21. i 22., na terenima u Stella Marisu – Vila Rita, održati će se prvi međunarodni turnir od serije od dva turnira, koji zajedno organiziraju američka firma Bring It Promotions, MOK Umag, grad Umag, turistička zajednica grada Umag, te Plava Laguna, u beachvolley-u (odbojci na pijesku), naziva „Bring It Promotion’s OPEN 2019“, u ženskoj konkurenciji.

Na turniru će učestvovati ukupno 13 ekipa sa dva kontinenta i iz četiri zemlje, od kojih, sedam sa Američkog sveučilišta južne Kalifornije „USC“, dvije ekipe sa Cipra, tri ekipe iz Mađarske i jedna ekipa iz Hrvatske.

Ove godine je MOK Umag uspostavio suradnju sa američkom firmom Bring It Promotions koja inače dolazi u Hrvatsku već 14 godina i dovodi u zimskim periodima odbojkaške ekipe sa američkih sveučilišta na pripreme. Odlučeno je da se ove godine tijekom ljeta organiziraju međunarodni ‘beachvolley ‘ turniri u ženskoj konkurenciji.

Grad Umag, inače hrvatska kolijevka beachvolley-a i MOK Umag, nastavljaju sa organizacijom vrhunskih turnira u ovom sportu, u kojem su bili pioniri u Hrvatskoj. Ove godine se ujedno i obilježava 25 godišnjica od organizacije 1. službenog Otvorenog prvenstva Hrvatske koji se održao upravo u Umagu od 12. do 14. kolovoza 1994. godine na terenima u Katoru, odakle je sve krenulo, i Umag ispisao povijest odbojke na pijesku u Hrvatskoj.

Slijedom svega toga, ove godine će se održati bezbroj međunarodnih i lokalnih turnira u odbojci na pijesku kako bi dostojno obilježili ovu godišnjicu.

Previous articleSutra kreće šesto izdanje projekta Boćajmo u školi
Next articleREGATA LABINSKA REPUBLIKA | Nova sportsko-glazbena fešta u Rapcu