Home Nogomet Mlađi uzrasti Brojke koje izazivaju poštovanje – odrađeno pet termina u Ravnoj Gori, Cotić...

Brojke koje izazivaju poštovanje – odrađeno pet termina u Ravnoj Gori, Cotić i Starčić s mladim vratarima odradili sveukupno 170 treninga!

Dio "staffa" kampa - Aleksandar Starčić, Jelena Medojević Alessio, Romina Cotić i Aleksa Cotić

Današnjim jutarnjim treninzima u Ravnoj Gori završio je ljetni golmanski kamp „Cotić-Starčić“. U čak pet tjedana ravno 100 vratara te među njima tri kraljice (Nika, Ema i Leni) znojem je topilo dresove najvećeg vratarskog kampa u Europi.

Pomalo nevjerojatno zvuči kako je kroz pet termina odrađeno sveukupno 170 treninga!

„Ponosni smo na sve odrađeno, organizacijski to nije bilo nimalo lagano, ali još smo jednom pokazali da u našem timu svako zna svoj dio posla. Ravnu Goru pohodili su vratari iz Hrvatske, Slovenije, BIH, Srbije, Makedonije te prvi puta dvojac iz Mađarske. Ostaje nam žal jer čak 85 vratara nije uspjelo ući u termine. Koliko god mi povećavali broj termina, sve više vratara ostaje ispod crta, što nas čini tužnima“, rekli su nam na početku Aleksandar Starčić i Aleksa Cotić.

Da je Ravnu Gora pogođena lokacija nije nikakva tajna, dobar teren i sjajan goranski zrak bili su dodatni poticaj vratarima da daju svoj maksimum. Vrhunski rad vidi se i izvan kampa pa su tako reprezentativne pozive ponovno dobili Nika Radolović, Vito Kovač i Eugen Ciban, koji je postao i prvi vratar kampa koji je ušao u zapisnik prvoligaške utakmice, one Rijeka-Rudeš.

Mnogi će reći kako je ovo najveći golmanski kamp u Europi, a oni samo skrušeno poručuju: „Sretni smo jer je naša baza vratara sada već ogromna i u narednim godinama sigurno smo da će vratari izašli iz našeg kampa voditi glavnu riječ u klubovima diljem Hrvatske i inozemstva.“

No, ne miruju u golmanskom kampu „Cotić-Starčić“ već se ozbiljno i posvećeno sprema novi projekt koji će biti predstavljen javnosti tek nakon finaliziranja svih detalja. Da je ovaj golmanski kamp gotovo pa životni projekt pokazuje i odbijanje financijski izdašnijih ponuda Al Batina i Al Nassra, dva kluba s Bliskog istoka.

„Veliko hvala našoj lječničkoj službi kakvu nemaju mnogi prvoligaši – doktoricama Vesni Janko Radovan i Jeleni Medojević Alessio koje su svoje obaveze prilagodile našima. Hvala našoj Leni Burilo koja je sve termine popratila i fotografijama punila web stranicu. Veliko hvala osoblju hotela Breza koji su ovih mjesec dana bili uz nas i bili nam svake sekunde na usluzi“, rekli su Aleksa i Aleksandar pa zaključili:

„Za kraj veliko hvala našim generalnim sponzorima Larixu Umag, Casa Sol Marisu i Bonin tartufima bez kojih sve ovo ne bi mogli dignuti na ovaj nivo.“ Tim golmanskog kampa „Cotić-Starčić“ ide na zasluženi odmor, a već od 24. do 27. kolovoza na rasporedu je novi kamp, odnosno drugo gostovanje u Postojni.

Prije toga, sredinom kolovoza će u Taru, na domaćem terenu, odraditi Dan otvorenih vrata kampa te tako barem na jedan dan zadovoljiti dio vratara koji ne uspijeva ući u redovne termine.

Previous articleSVE VIŠE BRAZILACA NA LABINŠTINI: Josiel Olivera dres Uljanika mijenja onim labinskog Rudara!
Next articleODRŽAN PLENUM 3. NL ZAPAD | Dva istarska derbija na rasporedu otvaranja prvenstva