SHARE

U nedjelju je u Matuljima odigrano Prvenstvo PIG regije u stolnom tenisu. Od stolnotenisača Brovinja nastupili su Sara i Leo Bernaz, Josip Griparić, Mauro Orbanić i Matea Stipić.

Leo Bernaz osvojio je drugo mjesto u kategoriji kadeta izgubivši u finalu od Mrkića (Pula) 3 : 0. Do finala je pobijedio u grupi Zohila (Pula), Sirotića (Vrsar) i Sušnja (Opatija). U 1/4 finalu je bio bolji od Šakića (Malinska), a u 1/2 finalu od Zidarića (Pula). U istoj kategoriji, Josip Griparić je poražen u 1/4 finalu od Zohila (Pula).

U kategoriji mlađih juniora u finale se plasirao Josip Griparić. U grupi je pobijedio Bogovića (Malinska), a izgubio od Mrkića (Pula). U polufinalu smo gledali klupski obračun Bernaza i Griparića u kojem je pobijedio Griparić 3:2, a u finalu je bolji od Griparića bio Šebelja (Opatija). Bernaz je grupu prošao kao prvoplasirani pobjedama nad kasnijim prvakom Šebeljom (Opatija) i Strilčićem (Malinska).

Sara Bernaz je u mlađim kadetkinjama grupu prošla kao drugoplasirana s dvije pobjede protiv Zaletel (Opatija) i Smoljan (Opatija) te porazom od Ivčić (Sv. Jakov). U 1/4 finalu je zaustavljana od Šakić (Malinska).

U kategoriji kadetkinja plasirala se, kao drugoplasirana u grupi, u polufinale gdje je poražena od Basanić (Pula).