Home Rukomet Prva HŽRL Bruno Maros: “U subotu će obrana i “laki” golovi donijeti pobjedu”

Bruno Maros: “U subotu će obrana i “laki” golovi donijeti pobjedu”

U novoj godini, nikad ranije, s “ljetnim” djelom prvenstva nastavljaju i rukometašice Umaga. Iako je posljednjih godina u ženskom rukometu to značilo nastavak borbe za opstanak ove godine Umažanke u drugi dio prvenstva ulaze s nešto drukčijim ambicijama.

Iako su odigrale samo pet utakmica, Umažanke su upisale četiri pobjede i jedan poraz te pokazale sjajnu igru. Za vikend, u subotu, s početkom u 18 sati u dvorani Stella Maris gostuje Zrinski iz Čakovca. “Igramo protiv nepoznatog protivnika. Goran Mrđen je novi trener, vratili su Vukojević iz Virovitice, doveli Borković koja je prošle godine bila u Bjelovaru, a stigla je i Gudelj iz Sinja. Praktički ne znamo ništa o njima”, pojašnjava trener Bruno Maros.

Rukometašice Umaga posljednju utakmicu odigrale su u Dugom Selu 15. studenog, a zbog reprezentativnih obaveza Vidak i Lisjak ekipa nije dugo na okupu. “Od ponedjeljka smo skupa tako da bi bilo iluzorno očekivati neku vanserijsku predstavu u subotu. Ovo je nova ekipa, odigrali smo pet utakmica i treba vremena, a vremena nemamo”, dodaje Maros.

Priprema u tako kratkom roku je teška, ali ono što je oduvijek bio potpis trenerskog tandema Maros – Sever je obrana, a u prilog tome ide i činjenica da Umažanke primaju samo 24 pogotka po utakmici.

Međutim, istovremeno su i vrlo agresivna ekipa s gotovo šest minuta isključenja u prosjeku, najviše u prvenstvu.” Igramo doma i očekujemo pobjedu. Naglasak na ovih par treninga je na obrani kojom vjerujem da ćemo dobiti utakmicu. Smatram kako će u subotu će isključivo obrana i “laki” golovi donijeti pobjedu”, ističe Maros.

Iako je vrlo jasno tko će biti novi – stari prvak Hrvatske zanimljiva borba vodit će se za mjesta u gornjem domu ljestvice, a u tom će se raspletu nešto pitati i Umažanke.

Nepredvidivi nastavak prvenstva donosi poteškoće kod priprema utakmica i održavanje formi kod igračica. Mnogo je trenera postavilo pitanje o regularnosti prvenstva igranog u ovakvim uvjetima. “Što se prvenstva tiče ne znam što bi rekao pametno. Igraš pa ne igraš, trebaš igrati protiv jedne ekipe, odgoda, pa dođe neka druga ekipa. Kaos. Ovo je neka nova vrsta natjecanja, a sama regularnost prvenstva je više nego upitna.”, za kraj pojašnjava Maros.


PRVA HŽRL – LJESTVICA

[jsStandings id =”58409″ columns =”played_chk;win_chk;lost_chk;draw_chk;point_chk;goalscore_chk;goalconc_chk;curform_chk” display_name =”1″]