Home Rukomet Prva HRL Jug Buzet u Trogiru zaslužio više

Buzet u Trogiru zaslužio više

Prvenstvo je ovog vikenda počelo i u 1. HRL Jug gdje su Buzećani u zaostalom 9. kolu otišli na teško gostovanje u Trogir. Iako su domaćini jedni od favorita za ulazak u Paket24 Premijer Ligu Buzećani su pružili dobar otpor te zamalo i iznenadili.

Fantastični su bili Buzećani u prvih 15. minuta susreta. Naime, prvo je Božić s dva uzastopna pogotka “napravio” +2, a potom su redom poentirali Klasanović, Černeka i Bašić te doveli svoju momčad u ogromnu prednost (2:6). Postupno to pokušava uhvatiti Trogir međutim na polovici prvog dijela i dalje je prednost na strani Buzećana. Potpuno  se konsolidirao domaćin, pa se prednost Buzeta istopila, ali uspjeli su preko Klasanovića postići pogodak i na odmor otići s pogotkom prednosti (13:14).

Hrabri Buzećani opet su bolje otvorili susret i napravili 3 – 0, pa u 37. minuti na semaforu stoji 13:17. Domaćin je smanjio na -2, a potom je uslijedio period igre “gol za gol”. Tek jedna crna rupa u igri Buzećana bila je dovoljna da Trogir sve okrene na svoju stranu, pa tako u 55. minuti Trivković pogađa za +2 Trogira. Nije više bilo vremena da se Buzećani vrate, pa dva boda ostaju u Dalmaciji.

Ostaje dojam kako su Buzećani zaslužili više te usprkos velikom broju isključenja bili “u utakmici” cijelo vrijeme. Nažalost, ovim porazom Buzet je malo izgubio priključak s vrhom ljestvice.


TROGIR – SD Vinko Kandija – 1. HRL Jug – 9. KOLO
SUCI: Matija Hodžić i Matija Brodić (oba Zagreb)

TROGIR – BUZET 27:25 (13:14)

TROGIR: Baković, Barić 1, Špika 2, Mamut Kekić 1, Babić 6, Piteša, Milat, Maričić 1, Perkušić 2, Jakeljić 1, Mamut, Bradarić – Šljujo 6, Šolić 6, Trivković 4.

Sedmerci: 3/6, Isključenja: 6 minuta (Šolić 2, Bradarić – Šljujo 2, Trivković 2)

Trener:Vedran Buličić

BUZET: Šegota V., Petohleb, Klasanović 5, Jakac, Božić 5, Valković 4, Vučko 3, Černeka 5, Bašić 2, Pešić 1.

Sedmerci: 1/4, Isključenja: 16 minuta ( Jakac 6, Klasanović 4, Božić 2, Černeka 2, Bašić 2)

Trener: Ranko Silić


PRVA HRL – JUG 9. KOLO 

[jsMatchDayStat season_id=”59156″ matchday_id =”5689″ photo=”0″ teamname=”1″ venue=”0″ layout=”0″]

PRVA HRL JUG – LJESTVICA 

[jsStandings id =”59152″ columns =”played_chk;win_chk;lost_chk;draw_chk;point_chk;goalscore_chk;goalconc_chk;curform_chk” display_name =”1″ display_legend =”0″]

Previous articleProbuđeni Umag zasluženo slavio u istarskom derbiju
Next articleArena bez velikih šansi u Ivaniću