Home Nogomet Kup Hrvatske Častan poraz Novigrađana u Opatiji

Častan poraz Novigrađana u Opatiji

SHARE
Marko Bjelanović (FOTO: SportCom)

Znalo se i prije susreta u Opatiji da većina stvari vezana uz ishod današnje utakmice ovisi o super-snažnoj domaćoj momčadi. Momčadi u kakvoj Toni Rudan ulazi u 85. kao da se radi o mladcu, a ne o igraču koji bi bio pojačanje za apsolutno svaku momčad s istarskog poluotoka, s izuzetkom Istre 1961.

Sudbina je htjela da Novigrađanima još jedanput “naškodi” Marko Bjelanović, njihov bivši igrač koji je u 24. i 37. rješio pitanje pobjednika ove utakmice pa je Bogolin u nastavku samo potvrdio odlazak u osminu finala Kupa Hrvatske. Počasni gol za Novigrad postigao je Mateo Topić s “bijele točke”.


OPATIJA – Gradski stadion – KUP HRVATSKE – 1/16 FINALA
SUDAC: Tomislav Bionda (Zaprešić) POMOĆNI SUCI: Ivan Batušić (Cvetković) i Dominik Benković (Zaprešić) – DELEGAT: Zlatko Stankvoić (Zagreb)

OPATIJA – NOVIGRAD 3:1 (2:0)

Strijelci: 1:0 Bjelanović 24, 2:0 Bjelanović 37′, 3:0 Bogolin 67′, 3:1 Topić 69′-11m

Žuti kartoni: Bjelanović, Rudan J., Jukičić, Vlatković, Malinić (Opatija) Jelić (Novigrad)

OPATIJA: Iveša, Rudan, Kovačević, Jukičić, Bjelanović (85. Rudan T.), Glavaš, Furijan, Bogolin (70. Matulja), Pejanović (72. Lucić), Malinić, Vlatković.
Trener: Zoran Bogolin

NOVIGRAD: Nicoletti, Jelić, Pamić, Osmanković, Mohenski (80. Salihić), Dukađin (88. Stritar), Topić, Bijelić (88. Makovac), Miškulin, Najhart, Rivelino.
Trener: Ivan Matić