Home ISTRA Ostali sportovi Čeh Tomaš Štverak pobjednik “100 milja Istre”, nastupilo 1500 natjecatelja iz čak...

Čeh Tomaš Štverak pobjednik “100 milja Istre”, nastupilo 1500 natjecatelja iz čak 57 država!

Direktor utrke Alen Paliska, pobjednik Tomaš Štverak te gradonačelnik Umaga Vili Basanesse

Jučer je završena jedna od najvećih sportskih manifestacija u Istri, najveća ultratrail utrka u Hrvatskoj, „100 milja Istre“. Na ovogodišnjoj manifestaciji sudjelovalo je više od 1500 trkača iz čak 57 svjetskih država.

Natjecatelji su trčali u rekordnih pet utrka. Najkraća „bijela“, u duljini od 20 kilometara sa startom u Grožnjanu dala je pobjednika iz Poreča, Matiju Liseca dok su Slavomir Dobak i najbrža žena Slavka Mlyncekova stigli drugi i treći.

„Žuta“ staza u duljini od 41 kilometara krenula je iz Motovuna, a Donatello Rota u muškoj i Michela Biacca u ženskoj konkurenciji bili su najbrži. „Zelena“ utrka startala je iz Buzeta, duljine 67 kilometara, a najbrži je bio Roberto Alberio, dok je Mirjana Šimek Bilić bila najbrža kod ljepšeg spola.

„Plava“ staza duljine 110 kilometara počela je u Lovranu, a zlatom su se ovjenčali Aleš Sedlak i Mariangela Curini. „Kraljica“ svih utrka na svakoj „stomajlerici“ je ona duga 168 kilometara, „crvena“ staza koja je krenula u petak iz Labina. Tomaš Štverak stazu je okončao za 21 sat, 17 minuta i 42 sekunde.

Najbržoj u ženskoj konkurenciji, Evi Urbanc, trebalo je 26 sati, 31 minuta i četiri sekunde da visoko podigne ruke u zrak i počinje primati čestitke. Direktor utrke, Labinjan s buzetskom adresom, Alen Paliska, još jednom može s ponosom gledati unatrag jer je „100 milja Istre“ ponovno mnogima pokazala što sportska manifestacija može napraviti za lokalitet u kojem se nalazi.