Home ISTRA Atletika Porečki atletičari sudjelovali na državnom prvenstvu u metropoli

Porečki atletičari sudjelovali na državnom prvenstvu u metropoli

SHARE

Protekle subote na Zagrebačkom Velesajmu, točnije u novoj atletskoj dvorani, održano je državno prvenstvo za juniore i juniorke. Nastupilo je preko 150 atletičara i atletičarki iz cijele Hrvatske, a među njima bili su i mali porečki Maximvsi.

Kadetkinja Andrea Matić, te troje mlađih juniora Andrea Bošnjak, Antonio Matić, te Loris Uljanić pod budnim okom trenera Miroslava Vranića, iskoristili su to veliko natjecanje kao generalnu probu prije svojih natjecanja, odnosno natjecanja u svojim dobnim kategorijama.

Andrea je u konkrenciji od 50-tak djevojaka zauzela solidno 18. mjesto istrčavši 60 metara za 8,37. Andrea Bošnjak nastupila je u skoku u vis i također ostvarila solidan rezultat preskočivši 1,50 te tako zauzela ukupno 8. mjesto.

Loris i Antonio nastupili su u utrkama na 60 metara i 400 metara. Na 60 metara Loris je imao odličan nastup, te istrčao 7,50, što je bilo dovoljno za 13. mjesto ukupno, dok je Antonio istrčao 7,79 i time zauzeo ukupno 28. mjesto. Dečki su time popravili svoje osobne rekorde. Na 400 metara je konkurencija također bila žestoka, pa su dečki ostvarili solidne rezultate.

U međusobnom dvoboju ovaj put je Antonio bio brži te je tu dionicu pretrčao za 58,32 što je bilo dovoljno za ukupno 23. mjesto, dok je Loris istrčao 59,93 i plasirao se odmah iza Antonia na 24. mjesto. Za tri tjedna očekuje ih državno dvoransko prvenstvo za mlađe juniore, te se nadamo još boljim rezultatima i plasmanima porečkih Maximvsa.