Home Boćanje Ostalo Četiri medalje za istarske boćare na dva seniorska PH

Četiri medalje za istarske boćare na dva seniorska PH

SHARE

Istarski boćari osvojili su čak četiri medalja na dva seniorska prvenstva Hrvatske, u parovima i preciznom izbijanju, koja su u subotu i nedjelju, 19. i 20. listopada u  organizaciji Boćarskog saveza Grada Umaga odigrana sa središtem događanja u boćarskoj dvorani u Svetoj Mariji na Krasu, dok je za dio natjecanja po skupinama u parovima korištena i porečka boćarska dvorana SRC Veli Jože.

Posebno su impresivan nastup boćari Istarskog boćarskog saveza ostvarili na subotnjem prvenstvu u parovima na kojem su zauzeli prve tri pozicije na pobjedničkom postolju. Prvaci Hrvatske postali su naime Vedran Špelić i Steven Benolić iz Istre Poreč koji su u finalu sa tijesnih 6:5 pobijedili svoje klupske kolege Nenada Tadića i Marina Križmanića. U susretu za 3. mjesto su Milan Celija i Vili Lencović iz Pule savladali Dina Boticu i Daria Radoševića iz dalmatinskog drugoligaša Otoka kraj Sinja 13:2.

Da su zasluženo stigli do državne titule govori podatak da su Špelić i Benolić na cijelom prvenstvu imali sve odreda prvoligaške suparnike, pa su tako u skupini u Poreču nadvisili Tea Kuljiša i Dina Gudelja (Zrinjevac, Zagreb) s uvjerljivih 13:2, te Celiju i Lencovića sa 10:5, dok su potom u četvrtfinalu bili bolji od nekadašnjeg reprezentativnog para Tomislava Kolobarića i Igora Hajseka (Zrinjevac) s jednako uvjerljivih 13:2, a u polufinalu ponovno od Celije i Lencovića 13:3, te na koncu u finalu i od Tadića i Križmanića.

Tadić i Križmanić su se, uz pobjedu nad Davorom Jelovicom i Antoniom Prlaguzićem iz riječkog Vargona 10:7 u skupini, također u Poreču, propisno namučili sa Lučanom Sudarom i Draženom Rakom iz trećeligaša Belišća od kojih su prvo izgubili sa tijensih 8:7 nakon što su vodili 7:3, a potom su u repasažu morali hvatati i prestizati vodstvo istih suparnika 8:3. U finalu je pak Križmanić imao prigodu zadnjom boćom poravnati rezultat na 6:6 s čime bi susret u dodatno bacanje no nije uspio napraviti još jedan punat.

Na prvenstvu u preciznom izbijanju od tri predstavnika istarskih klubova do finalne serije je stigao Tadić kojem je 13 punata u finalu bilo dovoljno za 3. mjesto u brončanu medalju. Naslov prvaka Hrvatske je osvojio Kolobarić koji je u četiri serije izbijanja osvario odličan prosjek od više od 19 punata, a upravo mu je 19 punata u finalu bilo dovoljno za titulu, dok je “srebrni” sa punata postao najugodnije iznenađenje prvenstva, Marin Diklić, član županijskog ligaša Grgura Ninskog iz Nina.