Home Boćanje Ostalo Četiri medalje za istarske kadete, Martin Štihović srušio kadetski rekord u preciznom...

Četiri medalje za istarske kadete, Martin Štihović srušio kadetski rekord u preciznom izbijanju

SHARE

Mladi istarski boćari osvojili su četiri brončane medalje u dosadašnjem dijelu kadetskog prvenstva Hrvatske koje se od srijede do subote, 21. do 24. kolovoza odigrava u Ročkom Polju.

Prvi su do brončanog odličja stigli Martin Štihović (Lindar) i Ivan Načinović (Labin) osvojivši treće mjesto u štafetnom izbijanju u kojem im je srebrna kolajna izmakla tek u dodatnoj seriji izbijanja od 2,5 minute za svega jedan pogodak. Naime, u finalnoj seriji četiri najbolje štafete najbolji su bili Lovro Šipek (Sveti Jakov, Jadranovo) i Žarko Jerčinović (Drivenik, Općina Vinodolska) sa 42 pogotka, dok su Štihović i Načinović ostvarili 31 pogodak jednako kao i Karlo Vukelić i Karlo Jakominić (Vargon, Rijeka). Stoga se o naslovu državnih viceprvaka odlučivalo u dodatnoj seriji izbijanja u kojoj su Vukelić i Jakominić bili bolji rezultatom 13:12.

Broncom su se potom okitili i Filip Popović (Montižana) i Mateo Matošević (Pazin) osvojivši također treće mjesto u parovima. Popović i Matošević su polufinale izgubili od Lovre Šipeka i Jerčinovića 13:3, a na kraju su u susretu za treće mjesto pobijedili Stjepu Batinića i Marka Mikelju (HVIDR-a Gromača Dubrovnik) 13:1.

Štihović je do bronce stigao i u preciznonom izbijanju. Nakon skromnih četiri i osam punata u dvije kvalifikacijske serije Štihović je briljirao u polufinalnoj seriji u kojoj je sa izvrsna 32 punta postao hrvatski kadetski rekorder. No u finalnoj seriji je ostvario svega šest punata što mu je bilo dovoljno za četvrto mjesto i broncu. Naslov prvaka Hrvatske je osvojio Adrian Šipek (Sv. Jakov).

Svoju treću medalju, najmanje broncu, Štihović je osigurao i u brzinskom izbijanju u kojoj se plasirao u finalnu seriju, među četiri najbolja, s rezultatom od 22 pogodka u kvalifikacijskoj seriji. Jedina disciplina u kojoj do sada istarski boćari nisu uspjeli osvojiti medalju je bližanje i izbijanje u krug.

Prvo ime dosadašnjeg dijela prvenstva je očekivano Filip Klarić (Sv. Jakov) koji je osvojio dva naslova prvaka Hrvatske, u krugovima, te u parovima zajedno sa mladim, 10-godišnjim Lukom Tusom (Drivenik), dok se broncama okitio u preciznom izbijanju, te u štafeti zajedno s klupskim kolegom Adrianom Šipekom. U subotu, 24. kolovoza, završnog dana prvenstva u 9 sati počinje natjecanje u disciplini pojedinačno klasično finalni susret koje se očekuje oko 18 sati, nakon čega slijedi finale brzinskog izbijanja.