Home Nogomet Treća HNL Zapad Četrnaesti okvir gola u sezoni, dva crvena kartona i poraz kod lidera...

Četrnaesti okvir gola u sezoni, dva crvena kartona i poraz kod lidera sukus su lošeg popodneva za Novigrađane

Dino Dukađin, napadač Novigrada

Vinogradar je bez dvojbe kvalitetnija i iskusnija momčad od Novigrada, to uopće nije dvojbeno. No vjerojatno ih je domaćin malo podcijenio, a gosti se maksimalno motivirali protiv lidera pa je odnos snaga u današnjoj utakmici bio takav da će i neki domaći gledatelji reći kako je sudac Podgorski Boček bio ne pretjerano objektivan u svojim odlukama, a znakovit je i komentar delegata u zapisniku – “O suđenju više u kontroli suđenja”, što nije baš čest slučaj.

Krenimo od početka, a započelo je pogotkom Igora Prijića za 1:0 nakon dubinske lopte, ali je stvari vrlo brzo u egal vratio Gabriel Pasulji u 17. minuti nakon proigravanja Dina Dukađina. Golu Prijića za 2:1 nakon kornera, prethodila je lijepa prilika Dukađina koji sa sedam metara neometan puca pored desne vratnice.

Zaprijetio je lijepim pokušajem Todorov sa 17 metara, da bi Bjelanović u 27. pogodio vratnicu. Igrala se 30. minuta kada je srušen Pasulji u šesnaestercu, no sudac ostaje nijem, a samo minutu kasnije Dukađin se dokopao jedne lopte i poentirao u rašlje te se sa 2:2 otišlo na odmor. Bjelanović je još jednom bio nesretan u 35. minuti kad mu je udarac zaustavila greda.

Na žalost Novigrađana, jedna neodlučnost zadnje linije već u prvoj minuti nastavka ostavila je Prijića u situaciji u kojoj on nakon centaršuta Bjelanovića ne promašuje i ponovno dovodi domaćina u vodstvo iz matne situacije sa pet metara.

Malo je u nastavku splasnuo intenzitet pa bilježimo tek pokušaje izvana Prijića u 60. i Bjelanovića u 70., ali oba puta bio je to lak plijen za Nicolettia. U 71. minuti nakon kontre koju je povukao Todorov, Dukađin gađa već 14. ovojesensku vratnicu momčadi iz Novigrada.

Nakon toga Novigrad je počeo igrati sve bolje, ali naišli su na “zid”. U 77. minuti Dukađin je srušen u šesnaestercu domaćina u krajnje dvojbenoj situaciji, a tri minute kasnije poništen je gol Manola Bilić iz još dvojbenijeg zaleđa. Ubrzo je zbog drugog žutog kartona isključen Dino Radetić pa je uslijedio gol Kurečkog za konačnih 4:2, a onda su se na kraju još i “sukobili” Bjelanović i Dukađin pa su obojica krenula “pod tuš” malo ranije od ostalih.


MLADINA – Stadion u Mladini – Gledatelja: 100

TREĆA HNL ZAPAD – 9. KOLO – SUDAC: Ivan Podgorski Boček (Zagreb)

VINOGRADAR – NOVIGRAD 4:2 (2:2)

Strijelci: 1:0 Prijić 6′, 1:1 Pasulji 17′, 2:1 Prijić 23′, 2:2  Dukađin 30′, 3:2 Prijić 46′, 4:2 Kurečki 87′

Žuti kartoni: Grdenić, Ottochian (Vinogradar) Dukađin, Mofardin (Novigrad)

Crveni kartoni: Radetić 84′ (Novigrad, drugi žuti karton), Bjelanović 90′ (Vinogradar, udaranje protivničkog igrača koji se nalazio na zemlji), Dukađin 90′ (Novigrad, psovanje suparničkog igrača)

VINOGRADAR: Bašić, Grdenić (od 62. Džida), Ivkočić, Topić, Bjelanović, Pavlešić (od 46. Šćrbec), Prijić, Čakarun L., Jozić, Dučkić, Štulec (od 75. Kurečki)
Trener: Stjepan Gomerac

NOVIGRAD: Nicoletti, Kitchen, Pasulji (od 57. Zran), Dukađin, Mofardin, Todorov, Bilić, Blašković, Najhart, Bernobić, Radetić
Trener: Zoran Peruško


TREĆA HNL ZAPAD – 9. KOLO

[jsMatchDayStat matchday_id =”2516″]

TREĆA HNL ZAPAD – LJESTVICA

[jsStandings id =”32019″ columns =”played_chk;win_chk;lost_chk;draw_chk;point_chk;goalscore_chk;goalconc_chk;curform_chk”]

TREĆA HNL ZAPAD – 10. KOLO

[jsMatchDayStat matchday_id =”2517″]