Home Nogomet Četvrta HNL Zapad ČETVRTA NL NS RIJEKA – 12. KOLO | Rudar ima imperativ pobjede,...

ČETVRTA NL NS RIJEKA – 12. KOLO | Rudar ima imperativ pobjede, Rovinj i Mladost ulaze rasterećeni u teške okršaje

Rudar (FOTO: Katarina Franković)

Dvanaesto kolo Četvrte NL NS Rijeka donosi nekoliko zanimljivih utakmica istarskih klubova, kao i derbi u Bujama gdje gostuje Uljanik, ali za to ide posebna najava. Labinjani i Rovinježi su domaćin, a Fažanci idu na teško gostovanje.

RUDAR – HALUBJAN (subota, 14:00)

Dosad su Rudari igrali bez imperativa, što osvoje bodove, osvoje, a sada je došla utakmica gdje bi se remi morao okarakterizirati kao veliki kiks. Na svu sreću, Labinjani ne igraju loše, i u Senju su mogli ugroziti domaćina, što često nije bio slučaj.

Velika im je stvar i što je Igor Inić, najiskusniji branič Halubjana, dobio u prošlom kolu crveni karton, pa ga u Labinu ne bude. No, bez obzira na to, Kovari moraju pružiti maksimum da bi do bodova stigli.

CRES – MLADOST (subota, 14:00)

Fažanci su peta momčad lige i shodno tome, Cres se mora njih pribojavati, ne obratno. Ali, domaćin je momčad koja može svakome nauditi i koja je u proteklom razdoblju ipak zaigrala nešto bolje nego ranije.

Pobjeda na Bahalinu i slavlje protiv Rovinja pozivaju na oprez Kristijana Pekicu, trenera Mladosti čija momčad na gostovanjima ne briljira, ali je daleko od one momčadi koja je 90% bodova osvajala na Olivi. Sve je moguće.

ROVINJ – BORAC (subota, 14:00)

Oba kluba će na Valbruni odigrati bez svojih glavnih obrambenih karika. Vigan Hoxha neće pomoći Rovinju zbog crvenog kartona, a Muhamed Omerović svom Borcu zbog tri žuta kartona. Važni su to igrači pa je za očekivati da susret neće završiti 0:0.

Ipak, obje momčadi imaju i napadačkog potencijala dovoljno da utakmica bude veoma zanimljiva, a Rovinj je takva sredina u kojoj nema pritiska već najčešće pobijedi nogomet. Sraz je to dvije ponajbolje obrane lige, ali čini se da bi moglo biti pogodaka naodmet.


ČETVRTA NL NS RIJEKA – 12. KOLO

[jsMatchDayStat matchday_id =”2567″]

ČETVRTA NL NS RIJEKA – LJESTVICA

[jsStandings id =”32426″ columns =”played_chk;win_chk;lost_chk;draw_chk;point_chk;goalscore_chk;goalconc_chk;curform_chk”]

ČETVRTA NL NS RIJEKA – 13. KOLO

[jsMatchDayStat matchday_id =”2568″]