Home Nogomet Četvrta HNL Zapad ČETVRTA NL NS RIJEKA – 13. kolo | Veliki derbi na Pušći,...

ČETVRTA NL NS RIJEKA – 13. kolo | Veliki derbi na Pušći, Banjole kod Lovrana, Tomić: “Očekivao sam da možemo biti u gornjem dijelu ljestvice”

Četvrtoligaši su stigli do posljednjeg jesenskog kola. Na Pušći Umažani mogu postati jesenski prvaci, ali ih čeka ekstremno težak posao. OŠK Omišalj cijelo je vrijeme na prvom mjestu, s razlogom, a to što im ovog puta nedostaju Muamer Avdić i Antonio Brkić vjerojatno će već nekako „zamaskirati“ trener Panić.

Nakon dugo vremena imamo i istarski derbi. U Žminju gostuje „probuđena“ fažanska Mladost, a jednima i drugima bi pobjeda ocjenu jeseni iz „dovoljan“ prebacila u „dobar“. Teško je prognozirati ovakve susrete, ali prednost domaćeg terena je sigurno prisutna.

Funtana će na Grašćinu, kako se zove teren u Klani. Ako im se poklope rezultati, Funtanjani mogu postati četvrta momčad lige, što bi bio sjajan uspjeh. No, rasterećeni odlaze put Klane, već su napravili mnogo.

Banjole odlaze kod posljednjeg Lovrana. Pravo nastupa nema Borna Vujica, zbog tri žuta kartona, ali imaju Banjolci širinu u rotaciji. Ove jeseni popričali smo sa svim trenerima istarskih klubova, osim s jednim pa smo na kraju posegnuli za dugogodišnjim prijateljem portala, Draganom Tomićem.

„Očekivao sam da možemo biti u gornjem dijelu ljestvice. Igračima sam rekao da bih volio kad bi nakon prvog dijela bili među prvih pet momčadi i da ne budemo u velikom bodovnom zaostatku za vodećima. Za sada sam prezadovoljan sa ostvarenim.“

Upitali smo Tomića koja je bila najbolja, a koja najslabija utakmica ove jeseni za njih: „Najbolju utakmicu smo odigrali u Omišlju. Dečki su pokazali i kvalitetu i karakter. Iako je OŠK do tada dominirao na domaćim utakmicama, igrači su vjerovali da ih mogu pobijediti. Najveći podbačaj je bio protiv Otočca. Iako se radi o dobroj momčadi i nismo izgubili mislim da na toj utakmici nismo dali svoj maksimum.“

Subota, 13:30 sati, donosi gostovanje na igralištu Lokva: „U Lovranu kao i na svakoj utakmici očekujem pobjedu. Iako se radi o posljednjoj ekipi na ljestvici mi ih poštujemo i znamo da nam neće biti lako. Vjerujem da uz pravi pristup možemo do pobjede.“