Home Nogomet Četvrta HNL Zapad ČETVRTA NL NS RIJEKA – 20. kolo | Istarski klubovi pred zahtjevnim...

ČETVRTA NL NS RIJEKA – 20. kolo | Istarski klubovi pred zahtjevnim utakmicama – “Sada u goste idemo jednoj od najkvalitetnijih momčadi lige”

FOTO: Babsi Pula

Četvrta NL NS Rijeka ovog vikenda igra svoje 21. kolo. Najteže gostovanje općenito u ligi čeka Žminjce. Naime, oni odlaze na Pušću kod lidera, OŠK Omišlja. U borbi za bodove neće im pomoći kartonirani Leon Papucci.

Lako neće biti ni fažanskoj Mladosti u Mošćeničkoj Dragi. Dobra stvar za Mladost je to što će domaćinu nedostajati Juraj Sinožić i sjajni Toni Rudan. Svejedno, na Slatini nikad nije lagano doći do bodova.

Kudikamo teže gostovanje ima Funtana. Naime, Novalja igra u sjajnoj formi, osvojila je 13 bodova u posljednjih pet susreta te je treća momčad lige. No, neće se Funtanjani predati unaprijed, imaju i oni svojih aduta.

Jedini blagi favorit od Istrijana ovo kolo je NK Umag. Otočac ima sjajno proljeće iza sebe, ali vjerojatno neće biti na 100%, obzirom na dugi put. Opreza nikad dovoljno jer protivnik ima kvalitetu, ali mogli bi Umažani to odvesti na svoj mlin.

Derbi ćemo gledati na Kantridi. Lokomotiva ima četiri pobjede u nizu, a stižu im goropadne Banjole koje otvoreno sanjaju trećeligašku karavanu. S ovakvom igrom, itekako smiju.

„Mislim da igramo vrlo dobro i zadovoljni smo svojim igrama dobro treniramo, trener je to dobro posložio, napravili smo dobru klapu. Nadamo se da će biti mjesta u 3. NL ukoliko skupimo dovoljno bodova, ali ne razmišljamo trenutno toliko o tome“, rekla je na početku njihova „osmica“, Marin Filipović pa je zaključio:

„Sada u goste idemo jednoj od najkvalitetnijih momčadi lige koja ima sjajne pojedince. Predviđam otvorenu, zanimljivu i atraktivnu utakmicu jer takav nogomet igramo i mi i oni.“