Home Nogomet Četvrta HNL Zapad ČETVRTA NL NS RIJEKA – 26. KOLO | Na vrhu sve jasno,...

ČETVRTA NL NS RIJEKA – 26. KOLO | Na vrhu sve jasno, na dnu kreće apsolutna ludnica

Pet je kola ostalo do kraja u Četvrtoj NL NS Rijeka, a malo je stvari poznatih, osim dvije. Grobničan je gotovo sigurno novi prvak, obzirom na način na koji igra, a Orijent 1919 biti će viceprvak te postoje naznake da se prijave u Treću HNL Zapad.

Situacija na dnu je suludo nezgodna. Svi klubovi gledaju prema Trećoj HNL Zapad gdje mogu ispasti sva tri istarska predstavnika, a u tom bi slučaju, uz ulazak Kraljevice i Buja, ispalo čak četiri klubova, uključujući i već „zaboravljeni“ Lošinj. Prema tom izračunu, i deseti Halubjan još je u borbi za ostanak.

Uljanik ovo kolo „odmara“ jer mu po rasporedu dolazi gostovanje na Lošinju, a Funtana dočekuje Vinodol. Najveća šansa Funtane je činjenica da je Otočac već kriomice „izbacio“ ideju u povratku u županijske redove, ali bez obzira na to, momčad Nikole Stanića mora početi pobijeđivati na svom terenu. Protiv Vinodolaca nedostajati će im iskusni branič Mihael Šegon, a susret koji započinje u 17 sati sudi Zoran Mijatović iz Pule.

Nakon lakog domaćinstva, Rovinježe čeka najteže gostovanje. Bez Damira Kazalca odlaze na Mavrince gdje bi domaćin mogao pobjedom (i porazom Orijenta 1919 na Hreljinu) staviti jednu ruku na naslov prvaka. Susret sudi Toni Zrno, novopečeni pulski arbitar.

Važno i neugodno gostovanje ima i fažanska Mladost. Bakarski Borac od njih ima samo dva boda više, a u tom će susretu igrati i bez kapetana Denisa Dukađina. Kristijan Pekica, trener Mladosti, dolazi kompletan nakon što mu se vraća vratar Tončinić pa je u bakarskom zaljevu u subotu sve moguće.


ČETVRTA NL NS RIJEKA – 26. KOLO

[jsMatchDayStat matchday_id =”1092″]

ČETVRTA NL NS RIJEKA – LJESTVICA

[jsStandings id =”22483″ columns =”played_chk;win_chk;lost_chk;draw_chk;point_chk;goalscore_chk;goalconc_chk”]

ČETVRTA NL NS RIJEKA – 27. KOLO

[jsMatchDayStat matchday_id =”1093″]