SHARE

Još ne znamo hoće li ovo biti zadnja natjecateljska sezona u kojoj ćemo 4 NL NS Rijeka gledati u ovom obliku. Naime, postoji realna mogućnost, no tu odluku treba donijeti što je moguće prije, da bi sljedeće godine ovo natejcanje moglo biti održavano u dvije skupine. Jedno u Primorsko-goranskoj i Ličko-senjskoj županiji, a drugo u Istarskoj županiji.

I premda trenutne vijesti sa pozicija “preko Učke” baš i nisu blagonaklone toj ideji, trebalo bi vjerovati da će rukovodstvo NSŽI napraviti sve da uvjeri nogometno središte Rijeka da bi takvo natjecanje bilo idealno za obje, ili za sve tri strane.

No, dok se to ne dogodi, pogledajmo što nas čeka u prvom kolu jedinstvene 4 NL NS Rijeka.

Jasno je da su dvije momčadi sa istarskog područja puno toga napravile tijekom ovog prijelaznog roka. Rovinj i Veli Vrh ekipirali su kadar upravo sa onim igračima koji su im nedostajali. Tako su “kanarinci” u svoje redove vratili Luku Matoševića i Manuela Perkovića, dok su “narančaste” pojačali Stefan Antanasković i Hairlahović, koji je zasigurno prvo ime ovog novog Velog Vrha.

Velovršane čeka izazovno prvo kolo. Momčad Borca iz Bakra također nije spavala tijekom ovog prijelaznog roka i sasvim solidno spremna dočekuje pulsku momčad. No, Velovršani se nadaju da je kvaliteta ipak na njihovoj strani, te žele ponoviti izdanje od prošloga proljeća na Krasici kada su domaćinu otrgnuli sva tri boda.

Banjole, nakon podosta turbulentnog prijelaznog roka u kojemu su ostali bez nekolicine prvotimaca, ipak su ekipirali kadar koji bi im trebao osigurati miran ostanak u ovom rangu natjecanja. I bilo bi lijepo da tako zaista i bude. Odlučili su se maknuti se iz županijskog ranga natjecanja, pa im poželimo sreću i ovim putem. Prvo kolo na Prematinku donosi prvaka 1. ŽNL Primorsko-goranske županije, ekipu iz Moščenićke Drage.

U susretima preko Učke sastaju se Halubajci koji su apsolutni favorit protiv Gospića ’91 obzirom na kadar kojim raspolaže novi trener Marin Mikac. O Zametu koji dočekuje Lokomotivu mnogo toga i ne znamo pa ne bi bilo ni fer ni korektno o tome zboriti ovim putem, dok bi OŠK mogli svrstati u kategoriju blagog favorita protiv Novalje. U susretu Otočca i Klane prednost ipak dajemo ličkoj momčadi.

Najavu istarskog derbija Rovinja i fažanske Mladosti obraditi ćemo u posebnoj najavi.