SHARE

Poraz Rovinja u Klani je neočekivan, premda i realan. Rovinjci su u posljednjih nekoliko susreta izgubili korak za vodećim Halubjanom pa ih sada svaki eventualni novi “kiks” udaljava od ostvarenja njihovih ambicija, a to je borba za naslov prvaka.

No, sedam bodova trenutne razlike nije nenadoknadivo pod uvjetom da je “kvota” kikseva ispucana. Novalja je pokazala u mnogim dosadašnjim utakmicama da nije “mačji kašalj”, pa ne vjerujemo da na Valbrunu dolaze sa podignutom bijelom zastavom.

Banjole su nakon teškog poraza kod Halubjana uhvatile ritam, a u subotu im slijedi susret koji bi ih uz potpunosti mogao odmaknuti od dna prvenstvene ljestvice. U Zametu vlada određeni nemir nakon smjene njihovog dugogodišnjeg trenera. Sa samom smjenom se ne slaže zametska svlačionica, pa bi i ta činjenica možda mogla pomoći momčadi s Prematinke da dođu do vrijednog troboda.

Mladost i Veli Vrh igraju ove subote istarski derbi, pa ćemo shodno tome, najavu tog susreta donijeti u zasebnoj vijesti, dok nas preko Učke čeka niz interesantnih dvoboja u kojima je teško prognozirati pobjednika.

OŠK bi trebao biti favorit na svom travnjaku protiv Otočca, identično kao i Borac kontra Drage, te Halubjan kojemu u goste dolazi Klana, dok bi najneizvjesnije trebalo biti na Balinovcu gdje se sataju Gospić i Lokomotiva, dvije momčadi koje zasigurno nisu zadovoljne dosadašnjim tijekom sezone.

No, subota će pokazati jesmo li bili u pravu…