Home Nogomet Četvrta HNL Zapad ČETVRTA NL NS RIJEKA | NAJAVA | 17. kolo: Banjole po četvrtu...

ČETVRTA NL NS RIJEKA | NAJAVA | 17. kolo: Banjole po četvrtu pobjedu u nizu, Veli Vrh na teško gostovanje u Liku

Nema istarskog derbija niti ovo kolo, no svakako ima interesantnih utakmica koje bi mogle još malo zakuhati borbu na vrhu, ali i na dnu, nakon što je Gospić ’91, koliko toliko uhvatio priključak pobjedom nad Zametom prošlo kolo.

I upravo taj Zamet mora pronaći dodatnu snagu u sebi tijekom ovoga tjedna obzirom da im u goste dolazi Rovinj. Momčad koja je dolaskom Nina Kosa započela utrku za naslov prvaka. Rovinježi igraju na rezultat. Ne umiru u ljepoti nogometne igre, a to je pokazao i dvoboj koji su prošle subote odigrali protiv Borca.

Njega je riješio Marko Herak, a sada kod Zameta, pronaći će drugog egzekutora, ako bude trebalo. Momčad s Valbrune svakako je favorit u ovom susretu, a na gostovanje kod Zameta odlazi kompletna.

Nakon odrađene utakmice protiv OŠK-a koja ni u kojem trenutku nije pokazala da je derbi, jer su “narančasti” djelovali fenomenalno u tom sudaru, sada treba put Like, k Otočcu. Neugodno, jedno od neugodnijih gostovanja za društvo s Tivolija.

Otočac je prošle subote doživio izuzetno težak poraz kod Lokomotive pa su sada u situaciji da se žele za taj poraz “vaditi” i pokazati da je bio samo loš dan, a Velovršani, žele li i dalje ostati tu negdje, u utrci za naslov, ovaj susret ne smiju izgubiti. I bod bi za “narančaste” bio dobar.

Fažanska Mladost još nema trijumf ovog proljeća. Na poraz od Rovinja i Drage nadovezao se remi protiv Halubjana, a sada treba put Klane. Ma, mislim, ok je, neće Fažanci ni gore ni dolje ove sezone, tu su, u sredini ljestvice, ali vrijeme je. Vrijeme je da si malo osvježe subotnju večer, pa neka im se to dogodi kod neugodne Klane.

Ako oni ne znaju za pobjedu ima onih koji znaju. A to su Banjole. Nakon tri vezane pobjede ovoga proljeća ove subote na Prematinku stiže Lokomotiva. Milivoj Simeunović i ostatak društva u stanju su riješiti i to u svoju korist, a pobjedom nad “lokosima”, priča o borbi za ostanak bila bi za Banjole završena.

Može li Gospić ’91 do novog trijumfa, ovoga puta kod Omišlja, može li Halubjan neokrznut proći kod Borca, te može li Draga do vrijednih bodova protiv Novalje saznati ćemo u subotu predvečer. Osobno mislim da će baš sve tri navedene situacije okončati odgovorom – može!