SHARE

Vjerojatno najneizvjesnija liga na oba kraja ljestvice ovog proljeća je Četvrta NL NS Rijeka. A, baš bi ovaj vikend ispred nas mogao donijeti odgovore na mnoga pitanja. Zanimljivo, sve se utakmice igraju u isto vrijeme, u subotu 7. svibnja 2022. u 17:00 sati.

Do kraja je još četiri kola, a možda jedina utakmica koja se ovog vikenda igra bez pretjeranog naboja je ona u Fažani gdje dolazi Otočac. Fažanci su odradili sezonu na solidnom nivou, a s 28 osvojenih bodova mogu mirno spavati.

S druge strane, Otočac je odigrao dosad iznad očekivanja, ali teško da može preskočiti Kraljevicu. Oba kluba će u susret oslabljena – Fažanci ne mogu računati na Stojanovića, a Otočac stiže bez Ostovića, jednog od najboljih topnika u ligi.

Riječka Lokomotiva se još nije spasila pa bi im subotnja pobjeda mnogo značila. No, s druge strane stoji Gospić koji na terenu djeluje kao Liverpool – neporaženi su već punih 11 kola. Na Kantridu dolaze bez Qunija, ali su svejedno blagi favoriti jer će i domaćinu nedostajati Žarić, Smiljanić i Popović.

Najmlađa momčad u ligi, Rovinj, na svom terenu dočekuje Klanu. Svojevrsna je to ‘kvalifikacijska’ utakmica za obje momčadi, pogotovo za goste. Rovinježi bi pobjedom prebrinuli sve brige, a posao im olakšava i izostanci Corallinija i Ciceran kod gostiju.

Popravlja se teren u Krasici koji je zimus bio više katastarska čestica nego nogometni teren, a bakarski Borac je blizu osiguravanja ostanka u ligi. Na njihov teren dolazi Novalja koja ima 27 bodova i gotovo sigurno može već sada praviti planove za narednu sezonu. Domaćin još ovaj susret ne smije koristiti kartoniranog Ivanovića.

Na Omišlju gostuje, nadamo se, budući prvak liga. Iznenađujuće mlada momčad Medulina 1921 (mnogi ne bi rekli koliko su ustvari mladi) gostuje bez Brajkovića kod domaćina kojem će nedostajati Avdić. Gosti su vjerojatno bolja momčad, ali imaju problema s kadrom jer je još nekoliko igrača upitno za subotnji okršaj. Pobjeda na otoku značila bi da su pred vratima raja.

Za kraj, ostavili smo dvoboj na Viškovu. Mirnom, kulturnom i civiliziranom Viškovu. Možda je to i najveći problem Halubajaca. Naime, u ovoj se ligi ostaje na domaćem terenu. Možemo reći da se prvakom postaje na gostujućim utakmicama, ali za ostati u ligi na svom terenu treba osvojiti više od 56% domaćih bodova.

Kada vidimo kakav je Halubjan klub u odnosu na neke druge u ovoj ligi, bila bi prava šteta da ju napuste, a zasad su najveći favoriti. Ne smiju ove subote koristiti Blečića, a odlična Kraljevica dolazi bez jednog od svojih najboljih strijelaca, Marina Franka.

Halubjan, ukoliko želi ostati u ligi, mora svoje Brnase učiniti sličnijim Prištini, Nišu i nekim drugim specifičnim gostovanjima u nekadašnjoj „jugo ligi“, nego na Viškovo dosad. Jednostavno, ako odu bodovi u preostala dva domaćinstva, otići će i četvrtoligaški status.