Home Nogomet Četvrta HNL Zapad ČETVRTA NL NS RIJEKA – NAJAVA – 24. kolo: Klana i OŠK...

ČETVRTA NL NS RIJEKA – NAJAVA – 24. kolo: Klana i OŠK u pokušaju spašavanja “žive glave”

SHARE

Tri su kola ostala do kraja ovogidšnjeg četvrtoligaškog natjecanja, a kako stvari stoje o novom prvaku odlučivati će posljednje kolo kada će na Mutili Medulin ugostiti Kraljevicu. Naravno, do tada i jedna i druga momčad ne bi smjele dopustiti si nekakav neplanirani gubitak bodova, a vjerojatno, obzirom na suparnike i neće.

Ovo kolo u Medulin stiže Halubjan koji je gotovo pa već i otpisan. Domaći susret protiv Velovršana i onaj u posljednjem kolu kod Novalje neće im pretjerano puno značiti ukoliko dožive poraz kod Medulina ovog vikenda. A to će im se vrlo vjerojtano i dogoditi. Medulin ima svojih problema, posebice oko kadra momčadi, no u naredna dva kola želi maksimalan učinak kako bi u povlaštenijoj poziciji dočekao Kraljevicu zadnje kolo.

Uz poraz Halubjana, kojemu se nadaju i Klana i OŠK, ove će dvije momčadi napraviti sve da već ovoga tjedna naprave veliki korak ka ostanku u ovom rangu natjecanja. Klana bi trebala imati malo jednostavniji zadatak obzirom da na svom travnjaku dočekuje Borac, dok OŠK dolazi prvi puta u povijesti na Tivoli. Velovršani su mirni, peto mjesto koje je predvidio i pred njih postavio predsjednik kluba u ovom trenutku nije nedohvatljivo, no tenzije kod OŠK-a su mnogo veće.

Na put bez neke velike nade odlaze Rovinježi, ali na put sa kojega se mogu ovako neopterećeni vratiti i uzdignute glave. Gostovanje kod Otočca nikada nije ugodno, a Ličani bi eventualnom pobjedom stigli na korak svoga cilja, plasmana u viši rang natjecanja dogodine. Vrlo je vjerojatno da će onda rovinjske ambicije splasnuti prije no što se prijeđe planina Učka.

Gospić je prošlo kolo kod Lokomotive stigao do kraja jedne uspješne serije od jedanaest utakmica bez poraza. No, ne tuguju pretjerano u ličkoj metropoli zbog toga. Ove im subote dolazi Mladost koja je potpuno neopterećena bilo čime, a kada je takva onda pruža dobre partije. Pitanje je samo u kojem će sastavu stići Fažanci. Jasno je da je za Almira Halilovića nakon ozljede u subotu sezona okončana, a obzirom da je prešao i 40-tu, možda je i vrijeme da objavi kraj svoje uspješne nogometne karijere.

Na Oštru nemamo što drugo očekivati do pobjedu Kraljevice nad Lokomotivom. Dva uzastopna domaćinstva trebala bi momčadi Kraljevice napuniti baterije pred odlazak u Medulin i utakmicu sezone za obje sredine.