Home Nogomet Četvrta HNL Zapad ČETVRTA NL NS RIJEKA – NAJAVA – 7. KOLO: Draga hvata priključak...

ČETVRTA NL NS RIJEKA – NAJAVA – 7. KOLO: Draga hvata priključak sa ostatkom društva, Veli Vrh na neugodnom gostovanju kod Klane

Uz istarski derbi na Prematinki u kojemu Banjole dočekuje rovinjske kanarince, a čiju ćemo najavu donijeti u zasebnoj vijesti, čeka nas još mnogo uzbudljivih predstava ovoga vikenda u četvrtoligaškom natjecanju. Liga koja možda za istarske klubove ne predstavlja veliki izazov, obzirom da ih je samo četiri u natjecanju, ipak je dovoljno kvalitetna da o njoj treba zboriti nekoliko riječi svakoga tjedna.

Uz Rovinj i Banjole koji imaju imperativ osvajanja troboda ovo kolo i ostala su dva istarska kluba pred svojevrsnim motivom. Fažanska Mladost, nakon što je riješila problem vrlo dobre Novalje na svojoj Olivi, ove subote ima jedno od mirnijih gostovanja. Put u Rijeku kod novog ligaša Zameta treba shvatiti kao prigodu da se odigra i dobar susret, ali i prigodu da se nešto iz tog dvoboja i uknjiži.

Zamet je solidna momčad, no ovo je momcima iz Rijeke prva sezona natjecanja u ovom rangu, pa je evidentno i po rezultatima koje su ostvarili da se još uvijek traže. Mladost, s druge strane, ako je kompletna, onda u svojim redovima ima dovoljno iskustva da se sa ovakvog gostovanja kući vrati neporažena. Ako biste nas pitali da prognoziramo ovaj susret, što ne činimo često, ovoga bismo puta ipak tipovali na “dvojku”. Mladost ima i snage i znanja da tako na kraju i bude.

Narančaste s Tivolia čeka mnogo neugodnije gostovanje. Odlazak kod Klane, koja ove godine izgleda mnogo bolje nego lani nije nimalo bezazlen. Dečki Vladimira Brmbolića prošlo su kolo napravili ono što se od njih i očekivalo, svladali su momčad Drage, no zadatak je ove subote kudikamo teži.

Gostovanje kod Klane nije ugodno ni kada se momčad trenera Rupčića bori za ostanak, a kamoli sada, kada izgleda mnogo opasnije no inače. Sa bodom bi trupe s Tivolia bile zasigurno i te kako zadovoljne, no postoji u njihovim redovima i ona dovoljna doza “kativerije” da se sa udaljenog gostovanja pokušaju vratiti sa punim plijenom.

U ostalim susretima, onim koji se igraju na “riječkoj” strani, domaće su momčadi u statusu favorita. OŠK-u u goste stiže susjed na ljestvici, bakarski Borac, no u momčadi iz Omišlja ne nedostaje iskustva da se taj ogled riješi u njihovu korist. Novalja bi trebala, barem prema prikazanom u Fažani prošle subote, biti izraziti favorit u odnosu na malo posrnule riječke “Lokose”, dok će momčad Drage napraviti sve da u susretu protiv Gospića ’91 pokuša uhvatiti priključak sa ostatkom društva.

Derbi kola je svakako sudar Otočca i Halubjana, pa iako je Halubjan iskusnija momčad od društva iz Like, vrijedi imati na umu kako su momci iz Otočca jedina neporažena momčad ovogodišnjeg ligaškog natjecanja. Napraviti će sve da tako i ostane!