SHARE

Razmak između vodećeg Halubjana i Rovinja se ne smanjuje. Halubajci su prošlo kolo bez pola muke svladali Banjole, no obzirom na stanoviti problem oko obavljenih izmjena tijekom utakmice moguće je da bi momčad s Viškova mogla ostati bez ta tri zaslužena boda. No, vidjeti ćemo kakvu će odluku donijeti svemoguće nogometno središte Rijeka.

Društvo Marina Mikca ove subote gostuje kod Drage koja se još uvijek privikava na viši rang natjecanja, no dosadašnji rezultati im ne idu u prilog. Srećom po društvo agilnog predsjednika, alfe & omege NK Draga, Arnolda Bradičića, ostatak društva nije značajno odmakao pa u Dragi optimistično gledaju na ostatak prvenstvenog nadmetanja.

Rovinjce pak očekuje neugodno gostovanje kod Klane koja je poraz na domaćem travnjaku od Velog Vrha zaboravila na gostovanju kod Gospića, pa sada vrlo optimistično dočekuju drugoplasiranu momčad s Valbrune. Kod Rovinja nema pritiska. Jasno je da imaju kvalitetnu mladu momčad, no plasman u viši rang natjecanja nije postavljen kao jedina ambicija. Stoga, što naprave u Klani, naprave.

Velovršani takošer moraju u goste, no tri uzsatopna slavlja dovela su ih sada u poziciju koju su u klubu i priželjkivali. Tu su negdje, pri samom vrhu, a mirno žele odraditi ovu jesen i nakon nje podvući crtu, dodatno ekipirati momčad na pozicijama koje detektiraju kao ključne, te se nakon toga upustiti u borbu za viši rang. Gostovanje kod Lokomotive nije bauk. Znaju to i u narančastim redovima, pa momčad s Tivolia u Rijeku putuje sa željom da ugrabi poneki bod.

Uz navedene dvije istarske momčadi, na gostovanje ovo kolo odlaze i Fažanci. Izazovnije i teže gostovanje od onog kamo putuju momci s Tivolia, no i Mladost, neovisno o tome što na put odlazi bez Matije Funčića ne odlazi sa podignutom bijelom zastavom. Nakon nešto lošijeg ulaska u sezonu ljubimci Piromana su se malo pribrali i sada su mirni u sredini ljestvice. Gostovanje kod OŠK-a je zahtjevno, no redovi momčadi s Olive prepuni su iskustva i znaju što im je činiti u ovom susretu.

Jedini domaćin ovo kolo od istarskih predstavnika su Banjole koje na svojoj Prematinki dočekuju Borac. Nakon odlaska Dragana Tomića, reakcija protiv Rovinja bila je odlična, no sve je, recimo to tako, upropašteno na gostovanju kod lidera. No, nova utakmica i eventualni trobod protiv Borca zaliječio bi banjolske rane.

Otočac bi protiv Zameta trebao prigrliti ulogu favorita, a u istoj ulozi Novalja dočekuje drugog ličkog predstavnika, onog iz Gospića.