Home Podcast Učka ČETVRTAK – OD 10 SATI | Robi Fonović u prvom dijelu Podcasta...

ČETVRTAK – OD 10 SATI | Robi Fonović u prvom dijelu Podcasta Učka: “Postoje i jeftiniji testovi, a provoditi ih mogu klupski doktori!”

Gost 64. po redu Podcasta Učka bio je nekadašnji nogometaš, sudac, delegat, novinar, a aktualni povjerenik Treće HNL Zapad i svih seniorskih liga pri NSŽI-u osim Treće ŽNL Sjever te glavni tajnik NSŽI-a, Robi Fonović.

Očekivano, prvi dio krenuo je s trećeligaškim novitetima, varijantama, covid-protolima i ostalim novo-normalnim temama. Nakon toga, popričali smo i o eventualnoj međužupanijskoj ligi, odnosno petom rangu koji bi, prema sada aktualnim informacijama, se trebao igrati i sljedeće sezone.

Uslijedila je kraća rasprava o delegatima i sucima, ponajviše o promjenama o sudačkoj organizaciji i planu za narednu sezonu. „Veterani su ljudi koji bi se sportom, odnosno nogometom, trebali baviti zato da se rastrče, da se rekreiraju, a ne da se ponašaju kao da igraju Ligu prvaka“, počeo je Fonović na naše prvo pitanje o situaciji u veteranskom nogometu.

Uslijedio je razgovor o veteranskim ligama te Nogometnom središtu Pazin koje vodi veteranski nogometni svijet u Istri. Upitali smo je li bilo pritužbi na rad NS Pazin u protekloj sezoni od strane veteranskih momčadi, a novi glavni tajnik jasno poručuje:

„Da, da, bilo je. Čak i u medijima“, poručio je Fonović, ali je nakon toga bio, dojam je, manje spretan i direktan u objašnjavanju zbog čega je Izvršni odbor NSŽI-a ponovno dao tom NS vođenje veteranskih liga. Nije ga za kriviti, na to pitanje ni Aristotel, da je živ, vjerojatno ne bi znao odgovoriti.

Premijera prvog dijela 64. Podcasta Učka s Robijem Fonovićem je u četvrtak, 02. rujna 2021. godine, u 10 sati.