Home Nogomet Četvrta HNL Zapad Četvrtu NL NS Rijeka u narednoj sezoni igrati će 10 ili 12...

Četvrtu NL NS Rijeka u narednoj sezoni igrati će 10 ili 12 klubova

SHARE

Konačna odluka Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, da će Treću hrvatsku nogometnu ligu Zapad u nadolazećoj sezoni igrati 12 klubova razriješila je sve dvojbe oko potencijalnih pretendenata za Četvrtu nogometnu ligu NS Rijeka.

Unatoč toga još se ne zna broj klubova koji će započeti natjecanje u nadolazećoj sezoni. Naime, za sad su zahtjeve podnijeli, te se mogu smatrati gotovo sigurnim sudionicima: Gospić, Otočac, Naprijed, Borac, Cres, Vihor, OŠK Omišalj, Kraljevica i Lokomotiva.

U to društvo bi mogla i četiri istarska kluba koja su se također prijavila: Buje, Mladost, Medulin 1921 i Žminj, no kako su Buježi nezadovoljni razvojem situacije može se dogoditi da se demonstrativno spuste u županijski rang dok su Žminjci jučer ipak donijeli odluku kako ne žele iz Prve ŽNL.

Kad su istarski klubovi u pitanju, za sad je jedino sigurna fažanska Mladost, dok je Medulin 1921 u prošlosti pokazao kako njihove najave ne treba uzimati „zdravo za gotovo“.

Tako bi broj klubova, koji će se dogodine boriti za jedno mjesto koje vodi u III HNL Zapad, trebao biti ili deset ili 12. Ovisno o razvoju situacije u Istri, postoji interes još nekih klubova iz susjedne županije da popune ligu, prije svih kostrenskog Pomorca 1921.