Home HRVATSKA I SVIJET Handball ČILE RAZVALIO AUSTRIJU: Svjetsko rukometno prvenstvo puno iznenađenja

ČILE RAZVALIO AUSTRIJU: Svjetsko rukometno prvenstvo puno iznenađenja

SHARE

Većina rukometnih zaljubljenika ustvrdit će da je Europsko prvenstvo najjače reprezentativno natjecanje u ovom sportu. Ipak, kako je krenulo u prva tri dana Svjetskog prvenstva ovaj trend bi se u narednim godinama mogao promijeniti.

Svjedoci smo kako su pojedine Afričke i Južno američke reprezentacije ozbiljno počele parirati Europskim što je donedavno bilo nezamislivo. Tako je danas najveću senzaciju priredio Čile koji je s uvjerljivih 32:24 razbio Austriju. Zanimljivo je da su nepredvidljivi Čileanci i prije dva dana bili udarna vijest, jer ih je Danska demolirani sa 39:16.

Podsjećamo, jučer je još jedna južnoamerička reprezentacija napravila podvig. Riječ je o Argentini koja je protiv favorizirane Mađarske izvukla bod odigravši 25:25. Ipak, titulu najvećeg iznenađenje prvenstva teško će neko oteti Angoli. Afrikanci su sa 24:23 pobijedili favorizirani Katar prepun igrača iz Europe na čijoj klupi sjedi Španjolski strateg Rivera. Koliko je nevjerojatna pobjeda Angole govori i činjenica da ste kojim slučajem na pobjedu Afrikanaca uplatili 100 kuna, bili biste bogatiji za 2500 kuna.