Home Nogomet HNK Rijeka Činjenica da na nas gledaju kao na prolaznike, najveći nam je motiv

Činjenica da na nas gledaju kao na prolaznike, najveći nam je motiv

SHARE

Hrvatski Dragovoljac ispraćen je iz prvoligaškog HNL-a prije punih sedam godina, no opstao je u svojem postojanju unatoč brojnim problemima koji su ga započeli stizati i mnogo prije njihovog zadnjeg boravka među nogometnom elitom.

Miroslava Kuljanca, trenera Hrvatskog Dragovoljca, zamolili smo za kratku najavu susreta u nedjelju: “U prvome redu ostao sam u klubu u kojemu određene uloge obnašam već preko pet godina. Sama činjenica kako nisam pretjerano dugo razmišljao o ovogodišnjoj ulozi, može Vam reći koliko vjere imam u svoju momčad. Hrvatski Dragovoljac nikako nije outsider elitnog natjecanja, a momci sa kojima radim pomalo su pohvatali svoje uloge, kako novopridošli, tako i starosjedioci. Činjenica da većina na nas gleda kao na prolaznika u ligi, biti će naš najveći motiv da dokažemo kako nismo slučajno član elite.”

U Pulu dolaze sa samo jednom ambicijom. “Želimo otvoriti prvenstvo na način koji bi nam dao podstreka za ono što nas čeka u povratničkoj sezoni. Moglo nas je zadesiti i teže gostovanje, no sa svakom momčadi moramo se susresti u četiri navrata, pa ne možemo gledati na raspored kao na nešto nepremostivo. Idemo iz kola u kolo, polagano skupljati bodove prema konačnom cilju, a to je opstanak u ligi.”

O svojoj momčadi kaže, nadalje: “Nismo doživjeli neke pretjerano velike promjene. Doveli smo nekolicinu igrača iz Druge HNL, nekolicinu na posudbe. Još uvijek doduše tražimo ponekog igrača koji će dati snažniju dimenziju, no prijelazni rok završava tek 31.08. i do tada ćemo se zasigurno ekipirati, upravo prema našim željama.”

Unutar pulske momčadi, vrlo se teško nazire uopće i sastav kojega će trener Garcia izvesti u nedjelju sa početkom u 18,55. Na ne male brige oko sastava kojega će izvesti, nadovezala se kroz ovaj tjedan i javna polemika između Grada Pule i vlasnika NK Istra 1961, a koja je unijela dodatnu negativnost i nervozu u same klupske odaje za koje se možemo samo nadati da se nisu pretočile na igrački kadar.

Ono što se zna je da kod Istre u sastavu sigurno neće bitu Hujbera zbog žutih kartona, a svakako neće biti ni Solomona, Erhuna Obanora kao ni Serderova koji se još nisu pojavili u Puli.

Ako bismo usporedili pripremne oglede koje su ove dvije momčadi odigrale, a što nikako nije adekvatan pokazatelj, Puljani su ih odigrali nikad manje. Utakmica protiv El Salvadora je odigrana u 3×30 minuta kako bi sav kadar mogao izići na teren i pokazati što znaju i mogu, dok su utakmice protiv Opatije i Kopra dale određenu naznaku što bismo od Puljana mogli očekivati tijekom ove sezone. No, pripremne su utakmice jedna priča a borba za bodove nešto sasvim drugo.

Sigećani su odigrali dva ogleda više od Puljana, no, ako ništa drugo, zadnju su se pripremnu napunili samopouzdanjem svladavši Kustošiju sa visokih 4:0 te sigurno na krilima tog dobrog rezultata stižu u Pulu.