SHARE

Sam naslov sve kazuje. I zaista je tako. Naime, u petak, od 18:00 na Poljudu se igra najveći hrvatski derbi. Sudar Hajduka i Dinama. Dvoboj koji će dati nekakav odgovor na ključno pitanje koje glasi: Može li itko ove godine ugroziti zagrebački sastav?

Unaprijed davati određene postotke jednima ili drugima pred ovaj susret bilo bi bespredmetno trkeljanja u prazno sa naše strane, jer, jasno je, u derbiju ne igra ni kvaliteta, ni nečija bolja lijeva ili desna noga, ni ništa slično. U derbiju igra samo mirnoća i predanost nogometnom poslu u tih devedeset minuta. Tko bude predaniji, taj će na kraju i slaviti. Uz, naravno, potrebnu dozu sportske sreće…

Uz taj derbi najveću pozornost trebala bi privući utakmica Lokomotive i Gorice. Derbi začelja kao jedna od posljednjih prilika za momčad iz Gorice da uhvati priključak sa ostatkom društva. Trenutna četiri boda zaostatka za Lokomotivom ne djeluju nimalo optimistično, no u slučaju pozitivnog rezultata sve bi se iz temelja promijenilo.

Rijeka nakon dvije ostvarene pobjede u nizu gostuje kod, za nju, neugodnog Slaven Belupa. Koprivnička momčad je nakon poraza od Osijeka zaliječila rane na Šubićevcu, a sa Rijekom imaju sasvim solidan prvoligaški omjer. Iz tog razloga, ali i iz mnogih drugih, momčad sa Rujevice ne stiže na Apaš kao favorit.

Premda igra sasvim solidan nogomet i ima i više no solidne rezultate ove godine, Varaždin ipak ne dočekuje Osijek u ulozi favorita. Naime, niz momčadi Ivice Kuleševića, koju u naravi vodi Rene Poms, je zaista u posljednjih mjesec dana izuzetan. Stoga momčad iz Gradskog vrta, jasno je, u Varaždin dolazi po trobod.